avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil dupa divortul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil dupa divortul parintilor

Actualul meu sot are un copil in varsta de 5 ani dintr-o casatorie anterioara;la 3 luni dupa nasterea copilului a urmat divortul si tatal a primit tutela iar pentru fosta sotie s-a dat hotararea de a reveni la numele de fata;pe scurt,ea nu si-a schimbat numele,a plecat intr-o tara straina unde dupa 2 ani a venit si sotul meu insotit de copil,m-a cunoscut pe mine,ne-am casatorit si avem un copil dar acest lucru a deranjat-o pe fosta sotie care a obtinut in aceasta tara o hotarare judecatoreasca de interdictie a parasirii acestei tari impreuna cu copilul.Intrebarea mea este daca vrem sa revenim in Romania,cu amandoi copii ce i se poate intampla sotului meu (daca va incalca aceasta hotarare).Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:41, 3 Iulie 2012
Incalcarea unei hotarari judecatoresti este in toate statele o infractiune pedepsita de Codul Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor agnesas agnesas Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor MariiaRm MariiaRm Am o fetiță de 4 ani, dintr-o relatie anterioara, nerecunoscuta de tata. Eu m-am căsătorit și vreau sa poarte numele soțului. Care sunt pașii de urmat? ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume AliceCCC AliceCCC Buna seara ! Imi cer iertare daca intrebarea a mai fost pusa, insa forumul este vast si n-am reusit sa gasesc un topic similar. Doresc sa imi schimb ... (vezi toată discuția)