avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna primar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna primar

Buna ziua.
In cazul in care primarul este plecat in concediu de odihna si functia de viceprimar nu este ocupata, cui ii sunt delegate atributiile primarului sau cine poate semna dispozitiile din cadrul institutiei?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 4 Iulie 2012
Art. 72 din Legea nr.215/2001:
(1) In caz de vacanta a functiei de primar, precum si in caz de suspendare din functie a acestuia, atributiile ce ii sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, dupa caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majoritatii consilierilor locali in functie.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1), consiliul local poate delega, prin hotarare, din randul membrilor sai, un consilier local care va indeplini temporar atributiile viceprimarului.

(3) In situatia in care sunt suspendati din functie, in acelasi timp, atat primarul, cat si viceprimarul, consiliul local deleaga un consilier local care va indeplini atat atributiile primarului, cat si pe cele ale viceprimarului, pana la incetarea suspendarii.

(4) Daca devin vacante, in acelasi timp, atat functia de primar, cat si cea de viceprimar, consiliul local alege un nou viceprimar, prevederile alin. (1) si (2) aplicandu-se pana la alegerea unui nou primar. Data organizarii alegerilor pentru functia de primar se stabileste de Guvern, la propunerea prefectului. Alegerile se organizeaza in termen de maximum 90 de zile de la vacantarea functiei de primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local cu atributii de viceprimar gh3gh1 gh3gh1 pe perioada suspendarii unui primar, consilierul local care indeplineste temporar atributiile viceprimarului este asimilat cu o functie de demnitate publica si ... (vezi toată discuția)
Secretar primãrie Catslin_Branceanu Catslin_Branceanu Buna ziua! Aş dori să ştiu dacă există vreo posibilitate ca secetarul unei primării să îndeplinească atribuţiile primarului în cazul în care ... (vezi toată discuția)
Viceprimarul poate sa emita dispozitii in locul primarului care se afla in concediu de odihna? rapoimpex rapoimpex Întrebarea este simplă: are posibilitatera legală viceprimarul să emită dispozitie în locul primarului în situația în care primarul își ... (vezi toată discuția)