avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Secretar primãrie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Secretar primãrie

Buna ziua!
Aş dori să ştiu dacă există vreo posibilitate ca secetarul unei primării să îndeplinească atribuţiile primarului în cazul în care funcţia de primar este vacantă sau primarul a fost suspendat din funcţie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 1 Septembrie 2014
Potrivit art. 57 din Legea 215/2001: (2) Viceprimarul este subordonat primarului şi înlocuitorul de drept al acestuia, care îi poate delega atribuţiile sale.

Art.72 din acelasi act normativ : (1) În caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viceprimarul poate sa emita dispozitii in locul primarului care se afla in concediu de odihna? rapoimpex rapoimpex Întrebarea este simplă: are posibilitatera legală viceprimarul să emită dispozitie în locul primarului în situația în care primarul își ... (vezi toată discuția)
Consilier local cu atributii de viceprimar gh3gh1 gh3gh1 pe perioada suspendarii unui primar, consilierul local care indeplineste temporar atributiile viceprimarului este asimilat cu o functie de demnitate publica si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna primar aleko27 aleko27 Buna ziua. In cazul in care primarul este plecat in concediu de odihna si functia de viceprimar nu este ocupata, cui ii sunt delegate atributiile primarului ... (vezi toată discuția)