Buna ziua,
in urma unui accident de circulatie am fost condamnat la 1 an si 9 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere precum si la plata ALATURI de firma de asigurari la suma de 10000 euro daune morale(daune materiale nu a solicitat partea vatamata).Va rog sa-mi spuneti daca si eu platesc ceva din suma de 10000 euro sau este suportata in intregime de firma de asigurari.
Buna ziua. Desigur ca o sa platiti si dvs din suma respectiva... dar, nu pot sa va spun suma exacta. Eu stiu ca firma de asigrari, va plati in limita sumei asigurate prin polita in caz de deces / accident, diferenta va fi suportata de dvs.
Nu veti plati nimic, inafara cheltuielilor penale retinute tot in hotarare. Asta, intrucat acea infima suma de 10.000 Euro obtinuta de familia victimei nu depaseste cuantumul maxim pe care trebuie sa il achite un asigurator, pt. un accident mortal produs in ultimii ani ( nu ati spus cand s-a produs accidentul).
Din pacate, sunt inca f. multe instante din Romania cat si avocati ai inculpatilor care cer plata in solidar a acestor tipuri de daune, ceea ce nu e de loc in regula, intrucat victima tb. sa fie despagubita de asigurator.
accidentul a avut loc la sfarsitul anului 2010.din exprimarea " Obliga inculpatul alaturi de firma de asigurari la plata sumei....." sa inteleg ca ar trebui sa platesc si eu?.va multumesc anticipat.
Nu trebuie sa platiti nimic. Despagubirile vor fi suportate in totalitate de asigurator.
Acest lucru e valabil doar in masura in care nu ati comis infractiunea de conducere a autoturismului sub influenta alcoolului, fara permis sau cu permisul suspendat.