avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident de circulatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident de circulatie

buna , in urma unui accident de circulatie am ajuns in instanta intru-un proces civil in calitate de inculpat . dupa 3 ani de judecari am primit 2 ani cu suspendare , obligarea la plata a 3000 de euro daune matreriale iar la curtea de apel viictima a primit 10000 de euro daune morale la care sunt obligat eu in solidar cu firma la care am lucrat ca si sofer care este responsabila civilmente si asigurarile mele. intrebarea mea este urmatoarea: voi fi obligat si eu sa platesc ceva din cei 10000 de euro? avocatul victimei mi-a spus ca bani ii va cere de la asigurari.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:57, 25 Iunie 2010
numai daca cei de la asigurari vor da atatia bani...
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Cristina Voicu, Avocat
depinde cum e formulata hotararea judecatoreasca
În temeiul art. 38515 pct. 1 lit. b C.pr.pen. respinge recursul declarat de partea responsabil civilmente SC xSRL Pecica şi asigurătorul SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA Bucureşti împotriva deciziei penale nr. 58/A/16.02.2010 pronunţată de Tribunalul Arad. În temeiul art. 38515 pct. 2 lit. d C.pr.pen. admite recursul declarat de partea vătămată xîmpotriva aceleiaşi decizii penale şi rejudecând: Casează decizia penală recurată şi sentinţa penală nr. 2277 din 9.12.2009 pronunţată de Judecătoria Arad şi rejudecând: Majorează de la 5.000 Euro la 10.000 Euro daunele morale acordate părţii civile x, sumă la care urmează a fi obligat inculpatul în solidar cu partea responsabil civilmente SC x SRL Pecica şi alături de asigurătorul SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile hotărârii atacate. În temeiul art. 192 al. 2 C.pr.pen. obligă partea responsabil civilmente şi asigurătorul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat în recurs, iar în temeiul art. 192 al. 3 C.pr.pen. celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
masterguni, utilizator
Asiguratorul este bun de plata si nu poate evita hotararea definitiva.
Este clar ca asiguratorul RCA va trebui sa plateasca chiar daca nu-i convine. De acord cu consultantul nucu#

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sntinta definitiva masterguni masterguni buna problema mea este urmatoarea am fost inplicat intrun proces civil in calitate de inculpat in urma unui accident auto. la judecatorie am primit 2 ani cu ... (vezi toată discuția)
Lnfo - ma ajuta legea amnistiei? zahariadan zahariadan daca am o pedeapsa pt ucidere din culpa si am 4 ani cu suspendare sub supraveghere iar in 2019 imi expira supravegherea ma ajuta cu ceva legea amnistiei? va ... (vezi toată discuția)
Art184cp usuc silviu usuc silviu buna ziua, acum 2 ani am acidentat pe trecerea de pietoni o femeie de 40 ani,cara la prima vedre nu a fost grav pt ca sa constatat k circulam cu o viteza max ... (vezi toată discuția)