buna problema mea este urmatoarea am fost inplicat intrun proces civil in calitate de inculpat in urma unui accident auto. la judecatorie am primit 2 ani cu suspendare si 4 ani perioada probatorie si am fos obligat inpreuna cu societatea responsabila civilmente la plata cheltuielilor de judecata iar firma de asigurari la plata a 1000 de euro daune morale . s-a facut apel iar la tribunal i s-a marit victimei daunele morale la 5000 euro si eu am fost pus la plata a 3000 de euro daune materiale . sa facut recurs iar la curtea de apel sa dat urmatoarea sentinta:
În temeiul art. 38515 pct. 1 lit. b C.pr.pen. respinge recursul declarat de partea responsabil civilmente x Pecica şi asigurătorul SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA Bucureşti împotriva deciziei penale nr. 58/A/16.02.2010 pronunţată de Tribunalul Arad. În temeiul art. 38515 pct. 2 lit. d C.pr.pen. admite recursul declarat de partea vătămatăx împotriva aceleiaşi decizii penale şi rejudecând: Casează decizia penală recurată şi sentinţa penală nr. 2277 din 9.12.2009 pronunţată de Judecătoria Arad şi rejudecând: Majorează de la 5.000 Euro la 10.000 Euro daunele morale acordate părţii civile Florica, sumă la care urmează a fi obligat inculpatul în solidar cu partea responsabil civilmente x Pecica şi alături de asigurătorul SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA Bucureşti. Menţine în rest dispoziţiile hotărârii atacate. În temeiul art. 192 al. 2 C.pr.pen. obligă partea responsabil civilmente şi asigurătorul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat în recurs, iar în temeiul art. 192 al. 3 C.pr.pen. celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.
intrebarea mea este . 1ce inseamna ca se caseaza decizia?
2 avocatul victimei mi-a spus ca va cere bani de la asigurari si ca nu tre sa platesc eu . pot fi pus si eu la plata?
1.Casand a modificat-o, au fost marite daunele morale de la 5000euro la 10000euro.
2.sunteti obligat in solidar cu partea responsabil civilmente x Pecica şi alături de asigurătorul SC Euroins România Asigurare Reasigurare SA Bucureşti