avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... art184cp
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

art184cp

buna ziua, acum 2 ani am acidentat pe trecerea de pietoni o femeie de 40 ani,cara la prima vedre nu a fost grav pt ca sa constatat k circulam cu o viteza max de 10-15km/h eseam de pe o strada laturalnica in prima faza a fost de acord sa ajungem la intelegere dar dupa acea sa razgandit si a depus plangere inpotriva mea si sea scos certificat de la IML de 70-80zile de ingrijiri medicale acum am ajuns la tribunal si la recurs ia fost acordat 50.000ron despagubiri morale si materiale de 4000ron in ce pare acopera aceste daune asigurarea rca omiasig multumes foarte mult
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:46, 7 Februarie 2010
firma de asigurari,respectiv Omniasig raspunde in solidar cu dvs.Trebuie introdusa parte responsabila civilmente in proces si instanta stabileste cuntumul despagubirilor.de exemplu la o ucidere din culpa o firma a despagubit partea civila cu 10000 euro.
bafta
Conform art.16 c.pr.pen,"introducerea partii resp.civilmente poate avea loc la cerere sau din oficiu,fie in cursul urmairii penale,fie in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare"(rechizitoriului)
Aceasta poate interveni in procesul penal pana la terminarea cerecetarii judecatoresti
Daca acest lucru nu mai este posibil,el poate fi realizat pe cale actiunii civile in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima bennyy bennyy In urma cu 2 saptamani am avut un accident usor pe trecerea de pietoni. Practic am fost neatent si am acrosat usor o persoana, care a cazut la pamant s-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Sentinta nelamurita apaula apaula buna ziua,am si eu o problema:in 2011 am avut un accident in care am lovit o persoana pe trecerea de pieton,in urma acidentului victima a depus la dosar un act ... (vezi toată discuția)