buna numele meu este florin si in anul 2007 am avut un accident de circulatie care sa soldat cu o victima care a suferit o fractura in urma caruia a primit 45 de zile de ingrijiri medicale .asigurarile nu au platit daunele care la vremea aia constau in reparatia masini drep urmare partea vatamata a deschis proces civil cerand daune . am fost chemat in proces in calitate de inculpat si acuzat de vatamare corporala din culpa art 184 de mentionat faptul ca in momentul produceri accidentulu eram cu masina de servici lucram ca si sofer de tir la o firma.in decembrie 2010 sa ajuns la o sentinta fiind condamnat la 2 ani cu suspendare si la plata in solidar cu firma la care lucram a cheltuielilor de judecata ,iar firma la care eram asigurat obligata la plata daunelor materiale 3000 euro si daune morale 1000 de euro. Sa facut apel si acum sunt inculpat intimat (ceva de genu) .
Vreau sa stiu la ce pedeapsa s-ar putea ajunge in urma apelului si daca imi voi recupera permisul de conducere. va multumesc. am uitat sa mentionez ca am avut dovada pe aceasta perioada cu drept de circulatie dar nu am mai vizato de aproape 2 ani din cauza ca nu ma angajeaza nimeni cu ea.
Cine a declarat apel, parchetul sau partea vatamata (partea civila)? Daca a declarat parchetul pe motiv ca pedeapsa e prea mica, se poate majora pedeapsa, daca a declarat partea civila ca e nemultumita de despagubiri, nu se umbla la pedeapsa.Permisul il puteti lua in principiu, dupa ce se implinesc cei 2 ani; dar din cate stiu, se poate da de permis si dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii, insa asta tine de politie, nu mai are treaba cu instanta.
sunt daune materiale 3000de euro dar acesti bani ia cerut cica pt cheltuielile pe care le-a facut pe medicamente spital etc.
cine ii plateste masina? au fost reparati de 9000 de euro(facturi de service care stim cum se obtin) reparati platite de asigurarile victimei care avea si ea full casco
Nu inteleg de ce nu platesc asigurarile mele aveam full casco iar pe polita de asigurare scria 1 milion de euro daune materiale si un milion doua sute de mii daune morale.
Nu se va intampla nimic, in principiu, va ramane ce s-a hotarat la prima instanta.In cel mai rau caz, veti fi dvs.obligat la plata celor 1000 euro daune morale in locul lor, dar cei 3000 ii vor plati indiscutabil. Pedeapsa in nici un caz nu se mai modifica, insa 4 ani de acum incolo (2 ani pedeapsa plus 2 ani termenul de incercare) veti avea cazier.Succes in apel.
Din cate inteleg din relatarea dvs.,partea responsabila civilmente a formulat recurs si presupun ca acesta se refera la "intinderea" obligatiei sale sau la alte probleme legate aceasta obligatie.
Pe latura penala,nefiind formulat recurs,hotararea cu privire la acest aspect va ramane defintiva si irevocabila.
partea responsabila civilmente este firma la care am lucrat .asigurarea mea a facut apel. pe mine ma intereseaza recuperarea carnetului. daca mai sunt sanse sa il iau sau daca pot sa dau din nou pt permis dar fara sa astept un an .multumesc
Nu cred ca mai are rost sa spun ca la ultima infatisare atunci cand a ramas in pronuntare nu am fost reprezentat de un avocat nici macar din oficiu ,sau ca mi-au fost refuzate ca probe filmari de la locu accidentului prin care se putea deduce pozitia camionului meu in momentul accidentului si ca accidentul putea fi evitat eu mai avand 10 centimetri pe contrasens . dar asta e justitia romana .sunt vinovat pt faptul ca am vrut sa muncesc cinstit si s-a intamplat acest accident .
Sau
Proces
Vali30
Intr-un proces penal daca asiguratorul decide sa nu plateasca dauna intr-un accident cu omor din culpa la cine ai revine cheltuiala? (vezi toată discuția)