Am avut un accident cu masina din vina mea,am intrat intr-un alt autovehicul iar persoana din partea dreapta a masinii a avut o fractura de stern si-a luat un certificat medico-legal de 21 de zile de ingrijiri la domiciliu.Accidentul s-a produs sambata iar cei 2 care se aflau in masina pe care am accidentat-o , luni dimineata au plecat in vacanta intr-o alta tara .Cei de la asigurari a facut dosarul de daune acordandu-le suma de 3500 de euro pt masina dar au fost nemultumiti si au trecut la amenitari de genul sa le mai dam noi 2000 de euro daune morale ca sa si poata cumpara alta masina daca nu o sa vedem noi si o sa ma aleg si cu dosar penal.Nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie si ce consecinte ma asteapta.
Dosar penal aveti deja deoarece accidentul s-a soldat cu vatamarea integritatii corporale a unei persoane.
Asigurarea RCA acopera inclusiv daunele morale. Daca nu sunt de acord cu suma propusa atunci pot sa astepte pana la finalizarea dosarului penal.
PRoblema va fi ca faca procurorul trimite dosarul in instanta atunci cel mai probabil permisul dvs. se va anula in urma hotararii judecatoresti definitive.
Din acest motiv ar fi de preferat sa va intelegeti cu victima, intelegerea intre parti inlatura raspunderea penala si astfel veti ramane cu permisul de conducere neanulat.
Daca veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare, permisul se va anula si veti avea posibilitatea sa obtineti un nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Mai discutati cu asiguratorul sa ofere o suma mai mare care sa acopere pretentiile victimei, totul depinde cum negociati. In cazul unui proces este posibil ca instanta de judecata sa decida o suma mai mare drept despagubiri materiale si morale decat 3500 Eu. Asta trebuie sa fie punctul dvs. de vedere in discutia cu asiguratorul.