Buna seara,
Am o scurta intrebare la d-voastra:
Am fost condamnat la pedeapsa de 1 an cu suspendare pentru vatamare corporala grava (facand un accident cu o persoana in masina).
Pedeapsa este irevocabila.
Am inteles ca trebuie sa primesc de la curtea de apel o instintare prin care trebuie sa ma prezint la politie si sa predau permisul.
A trecut deja o luna si nu am primit nimic in posta. Teoretic as putea sa conduc pana primesc in posta instiintarea?
O alta intrebare ar fi daca se va lua in calcul 1 an de cand predau fizic permisul sau de cand s-a terminat procesul si a devenit definitiv si irevocabil.
Si ultima intrebare ar fi dupa ce trece acel an ar trebui sa dau din nou examenul teoretic pentru scoala de soferi si/sau cel practic. Ar trebui refacute si analizele medicale etc, lucrurile conexe cu obtinerea pentru prima data a permisului de conducere ?
Daca ati luat deja cunostinta de hotararea instante ar trebui sa va prezentati la politie si sa predati permisul pt ca altfel veti fi sanctionat si mai aspru pt ca ati condus fara a avea drept iar anul de anulare al permisului se va lungi cu perioada cu care ati pastrat permisul. Actele pt un nou permis le puteti depune la implinirea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii. Dosarul cuprinde aceleasi documente ca la iceput cand ati dat examen de permis prima oara.
Buna ziua vreau sa va mai updatez despre partea baneasca a procesului:
Am primt acasa o instiintare de la un birou executoresc judecatoresc o adresa prin care sunt informat ca in temeiul art 454 alin 1 cod pr civila ca s-a infiintat poprire pe contul me de salariu pentru recuperarea sumei de aprox 9000 euro.
intrebarea mea este daca poate sa imi puna poprire pe tot contul de salar si sa nu mai raman cu nimic pe el dupa salar si de ce nu a platit sau daca va plati asigurarea sau firma mea acesti bani.
Mentionez ca dupa prima pagina a acestei instiitari se mai gaseste pe urmatoarea pagina o somatie (pentru mine si pentru firma mea in baza art 378 si 411 cod procedura civila) de o zi pentru plata acestor sume.
Pe pagina 3 am copia titlului executoriu in care mi se mai spune si despre cheltuielile cu biroul executoresc de 6000 lei.
As dori daca se poate ma ma lamuriti cine mai exact trebuie sa plateasca acesti bani pentru ca eu nu am de unde sa platesc. Asigurarile ar trebui sa plateasca parearea mea masina la timpul accidentului fiind asigurata cu casco. (Este orare o procedura de a ma speria pentru a plati acesti bani, in final asigurarile platind bani ?)
Nu am putut atasa copii dupa aceste harti dar daca doriti de pot uploada aceste somati plus hotararea judecatoreasca.
Ati avut polita RCA valabila in momentul producerii accidentului rutier?
Societatea asiguratoare a avut calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala?
Ce este mentionat in hotararea judecatoreasca ?Sunteti obligat in solidar cu aceasta , in limita plafonului prevazut de lege , la plata de daune materiale si morale?
Societatea de asigurare a fost data si ea in judecata de accidentat adica a fost inculpatul firma la care lucra si societatea de asigurare
Da scrie ca inculpatul in solidar cu partea responsabila civilmente sa plateasca aprox 9000 eu, daune morale si materiale, dar nu zice nimic de plafonul prevazut de lege.
Eu ma tot intreb masina avea casco la timpul accidentului, nu asigurarile ar trebui sa plateasca prima data banii, apoi sa dea in judecata firma mea pentru recuperare de bani apoi firma mea sa ma dea pe mine in judecata pentru recuperarea prejudiciului?
Accident rutier
ctln_tns
In urma unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane si moartea celeilelte persoane instanta a hotarat ca inculpatul sa plateasca ... (vezi toată discuția)