As vrea sa stiu cum poate fi pusa in aplicare o hotarare definitiva de la CURTEA DE APEL BUCURESTI ? povestea este urmatoarea.
Bunica mea a avut un accident ritier in 2004, dupa lungii procese sa ajuns la aceasta hotarare in 15.08.2007 in care scrie. " A obligat pe inculpat si Societatea de Asigurari X... - catre partea vatamata la plata sumelor 5000 ron daune materiale, 1500 ron daune materiale, 10000 ron daune morale, 150ron lunar prestatie periodica incepand cu data de 7.10.2004 si pana la insanatosirea partii vatamate - toate sumele in cuantum proportional culpei de 50 % retinuta inculpatului."
Problema este ca:
- societatea de asigurari ia spus ca, va pl 50% din aceste sume fara prestatia lunara, dar a platit si 50% prestatia lunara pana la data efectuarii plati. (cam 10600ron in 09.2007)
- inculpatul nu ia dat nimic din toate astea.
In 07.2008 inculpatul a fost executat pt suma de 1600r (cheltuielii de judecata)
Nu bani ne interesau, (preferam sa uitam si sa o ajutam sa treaca peste problemele care le are acum), daca nu ar fi facut in 07.2008 o "revizuire de dosar" in care imi acuza familia de niste lucrurii foarte urate. Si de aici este obligat sa plateasca 200 ron cheltuielii de judecata.
Nu stiu cui trebuie sa ma adresez ?
Se mai pot recupera acesti bani acum? daca moral nu se simte vinovat macar sa il usture buzunarul putin.
Limitele maxime prevazute in sarxcina asiguratorilor pentru accidentele rutiere din anul 2004 erau de 70.000 ron pentru fiecare persoana accidentata. Hotararea nu prevede o suma mai mare decat aceasta, caz in care asiguratorul ar fi trebuit sa plateasca intreaga suma, inculpatul raspunzand penal, dar fiind acoperit de asigurarea RCA pentru sumele stabilite cu titlu de dezdaunari.
Hotararea, ramasa definitiva si irevocabila in iulie 2007 poate fi executata in timp de 3 ani, adica mai puteti sa recuperati sumele pana la anul.
E bine sa formulati din nou o cerere catre firma de asigurari, cu precizarea dispozitiilor legale aplicabile sau sa va adresati unui executor judecatoresc.
Sustin parerea d-nei avocat de a va adresa unui executor judecatoresc pentru a face actele necesare si a pune in executare hotararea.
Este o suma care nu depaseste cuantumul de 70.000 RON,deci impedimentele tin de "vointa"asiguratorului.
Procedati fara probleme la executare.
Succes !
Multumesc pentru sprijinul acordat in primul rand.
Deci sa inteleg ca desi este mentionat acolo " toate sumele in cuantum proportional culpei de 50 % retinuta inculpatului" asiguratorul trebuie sa plateasca tot ?
Plata pe care au facut-o dupa pronutarea acestei hotararii din 08.2007 de 50% din daune si prestatie, a fost dupa bunul plac al asiguratorului ?
In momentul asta tot asiguratorul ar trebui sa plateasca diferenta de 50% din daune si prestatia lunara pana la data curenta ?