avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acordarea daunelor materiale si morale in cuantum ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Acordarea daunelor materiale si morale in cuantum redus- recurs?

Intr-un dosar penal, sunt partea vatamata cu un nr de 45 zile ingrijiri medicale,inculpatul a primit 6 luni cu suspendare si sa-mi plateasca 600ron daune materiale si 1000 ron daune morale,sunt dezamagit de hotararea data,am sansa in recurs sa optin mai mult pe latura civila?
Cel mai recent răspuns: marian40 , utilizator 08:19, 8 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Sansele in recurs tin exclusiv de probele administrate de catre dvs. in dovedirea despagubirilor solicitate, prin urmare fara un studiu al dosarului nu se pot emite decat supozitii care nu va pot ajuta prea mult.
De asemenea, acordarea daunelor materiale si morale intr-un cuantum redus , se mai pot datora si stabilirii unei culpe comune a inculpatului si a partii vatamate..situatie care poate apare de ex. in cazul accidentelor rutiere...nu stiu daca este cazul dvs. sau care este mai exact obiectul dosarului dvs.
Ca si cuantum al daunelor morale, la prima vedere, repet , insa avand doar datele indicate de dvs., intr-adevar cuantumul acestora este redus, daca ne raportam la nr.de zile de ingrijiri medicale, care in fapt semnifica suferinta cauzata de fapta inculpatului pe de o parte, iar pe de alta parte, timpul necesar vindecarii leziunilor suferite.
Va redau aici, orientativ 2 hotarari judecatoresti privind acordarea daunelor materiale si morale:
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Obiectul dosarului este vatamare corporala prin lovire c-un corp dur,prin care mi-a fracturat bratul drept,dupa un proces ce-a durat 2 ani,21 de termene,drumuri facute la contra expertize,supus la 6 examene radiologice,suferintele au fost mult mai mari de cat mi-s-a dat de catre instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale- vatamare corporala -181 cp Av. Marian Bîrlădeanu Av. Marian Bîrlădeanu Buna seara! Apelez si eu la colegii penalisti (si nu numai) cu o intrebare: Din experienta dumneavoastra, la o vatamare corporala cu 50-55 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, parte vatamata in proces penal mandy12 mandy12 Buna ziua In data de 15 noiembrie, fiica mea in varsta de 18 ani, fiind pasagera intr-un autoturism care a parasit soseaua, din vina soferului si a cazut ... (vezi toată discuția)
Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)