Buna ziua
In data de 15 noiembrie, fiica mea in varsta de 18 ani, fiind pasagera intr-un autoturism care a parasit soseaua, din vina soferului si a cazut intr-o vale, a suferit multiple fracturi: tripla fractura de mandibula, dubla fractura de maxilar, fractura os sfenoidal, pareza nerv III, IV si VI... suferind 3 interventii chirurgicale... avem certificat medico-legal cu un numar de 65 - 70 zile ingrijiri medicale si am depus plangere la politie, fiind parte vatamata in procesul penal.
Intrebarea mea este: avem nevoie de un avocat care sa ne reprezinte in acest proces? Daca vinovatul nu are nici un venit si nici bunuri materiale putem solicita daune materiale si morale si cum pot fi achitate de acesta?
Puteti sa va angajati un aparator care sa va ajute, dar nu este obligatoriu...cat priveste daunele materiale si morale, acestea trebuiesc cerute intr-un cuantum cat mai mare avand in vedere suferinta cauzata fiicei dvs. Daca inculpatul nu are bunuri in proprietate este mai complicat, insa poate are macar un servici unde se poate face poprire prin intermediul unui executor judecatoresc, la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei penale!
Parerea mea este ca raportat la suferinta cauzat fiicei dvs.de accident,trebuie sa va faceti cele mai bune aparari,inclusiv in dovedirea despagubirilor civile si a daunelor morale.
Deci consider necesara angajarea unui avocat pentru a va consilia si pentru a-i sustine cauza in mod profesionist.
In privinte executarii unor eventuale despagubiri sau daune se pot gasi bunuri care pot fi executate sau pot fi platite esalonat prin anagajament de plata,dar mai este mult pana acolo.
Nu uitati de sursa principala de acoperire a prejudiciului: utilizarea politei RCA prin care asiguratorul poate acoperi daunele vatamarilor corporale si daunele morale.
Va multumesc! Imi puteti spune pana la ce suma se poate ridica dauna morala care poate fi acoperita de aigurator?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vatamare corporala
rvr
In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto
iyanis
buna seara tuturor. As dori sa va intreb pe cei care au idee despre urmatoarea problema , de la IML am primit un document in care scrie ca am hematoane la cap ... (vezi toată discuția)