avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara avertisment un pumn in mandibula. In urma incidentului m-am ales cu o fractura de mandibula destul de urata care necesita sa fie operata si fixata cu o placuta de titan. Initial am vrut sa ajung la o intelegere cu idividul dar acesta refuza sa imi achite pana si cheltuielile medicale in totalitate si propabil o sa ajung sa depun plangere la politie si ulterior sa il dau in judecata. In acest caz cam ce pretentii materiale pot avea si ce cale trebuie sa urmez,
Cel mai recent răspuns: Villy1liv Villy1liv , Consilier juridic 18:15, 12 Noiembrie 2009
aveti scos certifical medico legal? daca da deschideti proces penal, va primi citatie si in urma hot judecatoresti va plati si ce nu vrea.
Daca nu va inteegeti, depuneti plangere la politie sau parchet, in termen de 2 luni de la data incidentului. va constituiti parte civila si pe aceasta cale puteti pretinde despagubiri materiale si daune morale, in cuantumul estimat de dvs..Instanta totusi va va acorda o suma rezonabila .sa depuneti si certificat medico-legal, precum si probe prin care sa va sustineti acuzatiile.
Problema este ca nu am nici un reper legat ce inseamna o suma rezonabila intr-un caz de acest fel.
Adica sa nu fie o suma exagerata si care ar putea conduce la un abuz vizavi de gravitatea faptei. Se vor avea in vedere, desigur, cheltuieleile pe care le-ati efectuat cu tratamentul medical si deci repararea prejudiciului material cat si zielle de ingrijiri, apoi, se va evalua si prejudiciul moral suferit de dvs.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Despagubirile materiale vor fi de aprox 7000 ron (in functie de dovezile pe care le veti face cu cheltuielile: chitante, facturi, martori etc) iar daune morale 15 000 ron (daca certificatul medico-legal va avea 40-45 zile ingrijiri medicale cum ar fi normal in situatia in care va aflati).
Agresorul va fi condamnat la pedeapsa inchisorii cu suspendare daca este "curat" iar cu o aparare buna chiar amenda penala.
Va sfatuiesc sa va prezentati urgent la medic pentru ca operatia nu trebuie neglijata . Osul se sudeaza in aprox 20 zile, iar daca amanati posibil sa va alegeti cu o mandibula diforma (4 zile inseamna cam mult).Suferintele vor fi mai mari decat cele la care va asteptati, pentru ca intr-o astfel de situatie mandibula va fi fixata de maxilar in pozitia "inclestat" si va ramane asa timp de cateva saptamani, deci, probleme mari cu alimentatia.....
Asadar, nu pot sa va urez decat insanatosire grabnica!

P.S. Incercati sa convingeti organele de cercetare penala ca este vorba si infractiunea de slutire. (operatia consta in incizie la exterior, sub obraz)
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Villy1liv Villy1liv, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Agresiune, pierderea unui dinte Constantinescu Andrei Constantinescu Andrei Buna ziua, Am fost agresat, iar aceasta s-a soldat(in urma certificatului medico-legal) cu mai multe masiv gingival echimozat, echimoza+eroziune in diferite ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala s1924 s1924 Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)
Experiza i.m.l ContSters228395 ContSters228395 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns....Un prieten in urma unor lovituri primite la nivelul fetei a ramas cu o vatamare permanenta(slutire).cel putin in urma ... (vezi toată discuția)