avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dezmostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dezmostenire

poate un copil adoptat sa fie dezmostenit dupa majorat? in ce conditii/?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:48, 8 Ianuarie 2009
Da, poate fi exheredat, în aceleaşi condiţii în care poate fi exheredat orice moştenitor rezervatar. Adică, pînă la limita rezervei prevăzute de lege, dreptul celui care lasă moştenirea de a dispune cu titlu gratuit de bunurile sale fiind condiţionat de numărul de copii pe care îi lasă la decesul său.

Liviu S.Bordaş
care este limita legii? e vorba de copil unic multumesc
Dacă autorul succesiunii lasă un copil, el poate dispune liber de 1/2 din averea sa. Pentru 2 copii cotitatea disponibilă este de 1/3, iar dacă lasă 3 sau mai mulţi copii poate dispune doar de 1/4 din bunurile sale, restul de 1/2, 2/3, respectiv 3/4 constituind rezerva succesorală a descendenţilor, în funcţie de numărul lor.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Mostenire: parintele poate face testament in favoarea altei persoane decat copilul sau poate vinde ceea ce are? cristel52 cristel52 Un parinte are dreptul de a-si dezmostenii copiii, lasand un testament unei alte persoane, fie ea nepot sau stranepot ? Cat traiste parintel are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, aș avea si eu nevoie de un raspuns. in ce conditii ... CTL CTL Buna ziua, aș avea si eu nevoie de un raspuns. In ce conditii se poate face o dezmoștenire a unui copil. Multumesc (vezi toată discuția)