avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se redacteaza o cerere de recurs pentru solutia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se redacteaza o cerere de recurs pentru solutia data de judecatorie in cazul unei pensii de intretinere

buna ziua! cum se redacteaza o cerere de recurs? pot folosi prima cerere de chemare in judecata si daca da ce anume sa adaug la recurs? pe ce art de lege sa-mi inteleiez cererea? se poate judeca in lipsa daca cer in mod expres acest lucru? competenta teritoriala o are acum tribunalul?cererea s-a judecat pe fond la judecatorie.
va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: musty_76 , utilizator 09:04, 7 Iulie 2012
Prin recurs si motivarea acestuia ar trebui sa criticati hotararea instantei de fond, respectiv sa aratati de ce considerati dvs. ca e gresita.
Recursul e reglementat de art. 299 si urmatoarele cpc. Motivele de recurs sunt reglementate de art. 304 si 304^1 Cpc.
Da, atata timp cat solicitati judecarea in lipsa, conform art 242 cpd recursul se va judeca si in lipsa.
Recursul se judeca de instanta superioara instantei de fond, si competenta materiala are tribunalul, daca fondul a fost la judecatorie. Cererea de recurs si motivarea acesteia se depun insa la judecatorie.
va multumesc frumos pentru raspunsul dat, as mai avea o intrebare... am nevoie in acest caz de un avocat care sa ma reprezinte sau de un jurist? eu personal cred ca nu...dumneavoastra ce opinati?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
musty_76, utilizator
Nu e procesul meu, dvs. ar trebui sa stiti mai bine. Sa aveti in vedere insa si faptul ca pe noul cod de procedura civila va exista o modificare cu privire la apararea partilor in recurs.
din nou va sunt recunoscator pentru raspuns, tocmai de aceea am intrebat daca am nevoie de aparare,deoarece citisem pe undeva ca este obligatorie in recurs. personal nu doresc dar nu as fi vrut sa gresesc cu ceva in ceea ce priveste procedura.
va doresc multa sanatate si va multumesc pentru sfaturi, pentru ajutor.
o zi minunata! doamne ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive de recurs siloth siloth am pierdut un proces datorita prost administrarii probelor, acum trebuie sa depun recursul, dar am auzit ca nu prea se accepta recursurile. e adevarat? sunt ... (vezi toată discuția)
Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta mototo mototo Va supun atentiei urmatoarea situatie : - tribunalul pronunta o sentinta pe contencios administrativ - comunicare informatiii de interes ... (vezi toată discuția)