Puteti opta pt un master in medierea conflictelor sau urmarea unor cursuri de mediere.
Daca alegeti masterul nu aveti nevoie de cei 3 ani de experienta in campul muncii, daca alegeti cursurile o prima conditie exte experienta de 3 ani in munca (orice domeniu), bineinteles pe langa o facultate terminata.
Cursurile costa in jur de 3000 de lei si se tin in anumite perioade alea anului si inseamna in jur de 80 de ore dupa care trebuie sa sustineti un examen.
Totul dureaza in jur de 3 luni, apoi puteti alege si cursuri de formare continua pt a va specializa pe medierea anumitor conflicte.
Atentie, exista si tabloul mediatorilor in care trebiuie sa va inscrieti.
Am mai avut o discutie cu ceva vreme in urma pe aceeasi tema.
Conditia celor 3 ani vechime in campul muncii este necesara doar pentru autorizarea ca mediator.
Terminarea unui master nu-l scuteste pe absolvent la autorizare de existenta celor 3 ani vechime in campul muncii.
Nu esti conditionat la inscrierea la cursurile de formare mediator de existenta celor 3 ani vechime ci doar de absolvirea unei institutii de invatamant superior.
Poti sa termini un astfel de curs si pentru cultura generala, nu neaparat pentru a fi mediator. Din aceasta cauza acest curs se incheie cu un examen si cu o diploma care este mai departe utila daca doresti sa devii mediator si trebuie sa depui la dosarul autorizarii si dovada existentei celor 3 ani vechime....
Faptul ca formatorii atrag atentia la inscriere ca aveti nevoie de cei 3 ani vechime asta inseamna ca va pun in garda pentru viitor-pentru autorizarea la Consiliul de Mediere.
Ia uitati ce frumos si mare scrie pe un site al unei mari scoli de formare mediatori, poate asa este mai clar:
Curs de formare a mediatorilor
Cursul se adreseaza
√ Persoanelor care doresc autorizarea ca mediator
√ Persoanelor care doresc dobandirea cunostintelor si abilitatilor de mediator pentru:
dezvoltarea propriei cariere sau/si utilizarea competentelor de mediator in cadrul activitatii curente
dezvoltare personala. Pentru acesta categorie de persoane examenul de absolvire a cursului de formare este optional.
PERSOANELE CARE VOR DORI AUTORIZAREA CA MEDIATOR, TREBUIE SA INDEPLINEASCA CONDITIILE ART 7 SI 8 ALE Legii nr. 192/2006 - click aici
Nu mai stiu care este situatia exacta, dar a fost pana la aceasta ora acreditat de Consiliul de Mediere vreun curs de master ?
In Bucuresti cel putin nu cred ca este acreditat vreun master, dar cu siguranta unele dintre cele care se desfasoara acum vor fi, altfel e inutila prevederea.
In regula, cursul respectiv trebuie sa fie acreditat in momentul in care il incepi, si nu pe parcurs sau la sfarsit. Ca atare, inceperea unui astfel de master neacreditat la momentul initial ar fi un hazard total. Si asa cum am mai spus, la acest moment, nici in Bucuresti sau in tara nu stiu sa fie acreditat vreun curs de master.
Chiar si scolile de formare mediatori trebuiesc verificate pe site-ul Consiliului de Mediere pentru a nu le face degeaba.