avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Amm intarziat cu platapensiei alimentare,si fostul sot m a dat in judecata,Nu am cum sa i platesc datoria in 48 de ore,ce pot sa fac?Trebuie sa mentionez ca nu pot dovedi ca i am platit pana acum,ca am avut incredere in el#-o
Cel mai recent răspuns: sarahlee , utilizator 16:36, 10 Iulie 2012
Pentru ce v-a dat in judecata? Inteleg ca deja ati fost obligata la plata pensiei de intretinere printr-o hotarare judecatoreasca. Acum fostul sot nu va poate dar iar in judecata si sa va oblige din nou. Eventual poate incerca execuarea silita sau plangerea penala . Faptul ca mentionati termenul de 48 de ore tind sa cred ca ar fi vorba de o somatie prin intermediul executorului judecatoresc . Daptul ca nu aveti posibilitatea sa achitati in acest termen, nu este o mare problema, doar sa nu-l depasiti prea mult. Se poate intampla sa vi se puna poprire pe venituri.
m a dat in judecata pentru neplata pensiei.Am divortat acum 4 ani,fiind obligata sa platesc 120 lei lunar.Ceea ce am platit,dar majoritatea i am dat lui in mana,fara vreo dovada ca am platit.Acum am intarziat 6 luni,pentruca nu am avut cum sa i trimit,eu stau in spania ,nu am nici un venit.Am 2 copii cu sotul meu actual,si efectiv a fost imposibil sa i trimit.Azi m asunat avocatul lui ca am 48 de ore sa rezolv situatia pe cale amiabila.
Deci, asa cum am banuit, nu v-a dat in judecata ci doar sunteti somata sa platiti de catre avocat. Intrebarea pe care v-o puneti este ce se poate intampla daca nu platiti in 48 de ore? Fostul sot are doua posibilitati: sa puna in exeutare sentinta judecatoreasca, adica sa execute bunurile mobile sau imobile ale d-voastra, sau sa faca plangere penala. Demersul ambelor cai dureaza mai mult de 48 de ore asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji.
Dar d-voastra avand in vedere ca acum aveti doi copii in noua casnicie ar trebui sa promovati actiune in instanta pentru micsorarea pensiei de intretinere pe care o platiti in favoarea minorilor din fosta casatorie.
si daca nu am absolut nimic,nici in tara nici aici,nu am nici salar,lucreaza doar partenerul meu de viata,ca nu suntem casatoriti,ce se intampla?Ma poate baga la inchisoare?Intreb ca nu e genul de relatie intre noi ca sa putem rezolva amiabil.
Nu va baga la inchisoare daca in urma cercetarii penale care va urma nu se dovedeste reaua dvs credinta in neplata pensiei.
Din putinul pe care il aveti ar trebui sa-i trimiteti si primului dvs copil, cam asa v-ati dovedi buna credinta.

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta sotie si cu politia in fata casei !!! ContSters326317 ContSters326317 Buna dimineata tuturor! Sunt casatorita de aproape 3 ani , iar sotul meu a divortat in urma cu 7 ani, de pe urma casniciei anterioare are 3 copii de 16, 15 si ... (vezi toată discuția)
A plecat din tara din cauza pensiei alimentare! diana.eugenia diana.eugenia Buna tuturor.ce pot sa zic dupa ultimul subiect si dupa ce l-am dat pe tata fetei mele in judecata si am obtinut pensia mai mare poprire pe salar si data fixa ... (vezi toată discuția)
Neridicare pensie alimentara crystyna80 crystyna80 Buna ziua,am si eu o nelamurire.Sotul meu a avut o relatie de cncubinaj in trecut(13ani)din care a rezultat o fetita.el plateste pensie alimentara,dar de 9 ... (vezi toată discuția)