avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier cu victima

buna as dori cateva pareri pt o persoana care a avut accident rutier cu victima...sotia victimei si concubina avand ambele cate un minor cere pensie alimentara,daca are pensie de urmas mai are dreptu sa ceara si pensie alimentara la inculpat?
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 19:07, 4 Iulie 2012
Adica sotia victimei si concubina victimei, ambele si impreuna solicita in procesul penal pensie de la inculpat? :) . O situatie interesanta.
In fine. Pensia lunara pe care o solicita in procesul penal reprezinta despagubiri lunare, bazate pe daunele civile pe care cele doua femei le suporta ca urmare a decesului victimei. Nu are legatura pensia de urmas cu aceste daune, dar se poate aduce in discutie in cadrul procesului faptul ca sunt despagubite si intr-un alt mod.
inculpatul are datorie la banca timp de 10 ani si pensie alimentara la fosta sotie de 30 la suta as dori sa stiu daca se tine cont in proces si de datoriile de la banca ca cele pt sotie ma gandesc ca da...ia bagat daune de 250 mi euro de persoana adica 750 de mi de euro plus pensie alimentara la cei 2 copii...s-ar putea sa ramana doar cu pensia alimentara si sa scape de daune?multumesc
Buna ziua !
In procesul penal raspunde alaturi de inculpati asiguratorul sau RCA. Daca inculpatul nu avea RCA valabil va raspunde FPVS, acesta indreptandu-se ulterior contra inculpatului.
Daca inculpatul nu era in timpul comiterii unei infractiuni savarsite cu intentie (alcoolemie, conducere fara permis sau cu el suspendat, etc) si avea RCA, nu va plati mare lucru in procesul penal (cheltuielile judiciare), restul fiind suportat de asiguratorul sau RCA.
Privitor la constituirile de parte civila, daca accidentul e petrecut dupa 1 oct. 2011, noul Cod Civil e clar in ceaa ce priveste persoana indreptatita sa solicite daune materiale si morale. Pentru perioada dinainte situatia e similara dar nereglementata expres...
Sunt multe de scris...
multumesc mult...sunt 2 dosare 1 cu ucidere din culpa si unul cu daune morale parte civila,accidentul a fost petrecut in 2010.A fost invinuit ca a condus obosit si s-a presupus ca a atipit deoarece nu avea urme de franare,victima nu purta centura de siguranta fiind proprietarul masinii.politia a spus ca au fost despagubiti de asigurare dar ei tot au cerut daune 50 de mi de euro,s-ar putea sa scape cu 1 sau 2 ani cu suspendare e posibil?si pensie alimentara?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
coste3, utilizator
Si pentru daunele solicitate in instanta si dovedite tot asiguratorul plateste. Mai mult ca sigur inculpatul va primi o pedeapsa cu suspendare. Intr-un caz similar clientul meu a primit un an si 2 luni cu suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare Verisss Verisss In iulie 2015 am avut un accident rutier in urma caruia unul din 4 pasageri a ramas paralizata. La momentul acela am despagubit victima cu o suma de bani si a ... (vezi toată discuția)