avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar angajat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar angajat

Tata meu este pensionar, are varsta de 68 ani , si este asistentul personal al fratelui meu cu handicap grav grad I, este angajat la asistenta sociala cred, si e platit cu salarul minim pe economie, credeti ca se afla sub incidenta noii ordonante cu privire la cumulul de pensie si salar de la stat, ce trebuie sa faca? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:19, 11 Ianuarie 2009
Din pacate ordonanta nr. 228/2008 nu face nici un fel de exceptii indiferent de sursa de finantare.
Din fericire, tatal dvs. poate opta pentru calitatea de "insotitor" si poate primi indemnizatia reglementata de Legea nr. 448/2006!
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie DutuA DutuA Buna ziua,daca sunt insotitor pt peroana cu handicap gr 1 si sunt angajata la primarie ca insotitor,peroana cu handicap mai are drepul la indemnizatie inafara ... (vezi toată discuția)