avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Costuri infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Costuri infiintare SRL

Cu siguranta s-a mai discutat pe acest subiect insa legislatia de la noi se schimba peste noapte.
1. As vrea sa stiu, in momentul de fata, care sunt costurile pentru infiintarea unei societati comerciale, srl. Aproximativ.

2. Si, deasemenea, costurile minime ce trebuiesc platite in primul an. ( parca intr-o vreme exista un impozit minim..).

Daca are vreo importanta, targetul ar fi un srl cu un simplu administrator - fara alti angajati, cu domeniul de activitate realizare aplicatii software.

3. Exista anumite facilitati sau suport din partea statului ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:27, 7 Iulie 2012
1.Aprox.2000 lei-cap.social,taxe.onorariu avocat.
2.Nu mai exista impozitul minim.
3.Facilitati nu prea exista.ar fi varianta SRL-D daca va incadrati dar nu va faceti prea mari sperante.
simonaoprica a scris:

1.Aprox.2000 lei-cap.social,taxe.onorariu avocat.

Capitalul social minim parca era 200 lei.
Iar infiintarea se face din ce stiu la registul comertului - 50 lei rezervare nume,
specimen de semnatura - 50 lei
alte taxe registul comertului ...?? lei
De ce trebuie avocat ? Din ce stiu procesul de infintare firma s-a simplificat si nu invers.
Costuri registre?

Eu ma gandeam ca ajung undeva pe la 5-700 lei.

2.Nu mai exista impozitul minim.

Foarte bine. Si alte taxe nu exista?
Apropo, trebuie neaparat contabil sau poate semna actele orice economist?

Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
grandanat, utilizator
1. Costuri aproximative 700 - 800 lei, inclusiv depunerea minumului capitalului social (200 lei). In aceasta suma intra si declaratia de onorabilitate la notar.
2. Nu mai exista un impozit minim, se platesc contributiile sociale obligatorii.
3. Facilitati din partea statului numai in cazul SRL - D.
Nu este absolut necesar sa solicitati serviciile unui avocat, practic actul constitutiv il puteti redacta si singur - sunt foarte multe modele pe internet sau pe site-ul Registrului Comertului.
Puteti opta sa va tineti dvs. contabilitatea, insa aveti nevoie de ajutorul unui contabil cand veti intocmi declaratii, situatii financiare, biantul etc.
Eu v-am postat aceasta suma plecand de la suma costurilor aduse de firmele nou infiintate-poate gresesc teoria este una si practica .....
Pe langa SRL-D, statul acorda facilitati si studentilor care doresc sa infiinteze o firma conform HG 166/2003. Detalii aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua lezeu2006 lezeu2006 doresc sa imi infiintez o societate noua impreuna cu 2 prieteni asi avea si eu cateva intrebari: cam la cat se ridica costurile de deschidere luand in ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl - d CostinaPavel CostinaPavel Am si eu cateva intrebari in legatura cu infiintarea unui SRL-D. Nu vreau finantarea de 10 000 de euro : 1. Este posibil sa functionam ca firma ... (vezi toată discuția)
S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)