avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Va rog ajutor pentru a-mi gasi dreptatea
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Va rog ajutor pentru a-mi gasi dreptatea

In procesul de actiune comercial in pretentii, la fond reclamantul pierde pe motivul exceptiei de prematuritate introdusa actiunea.
In recurs, la tribunal se decide casarea si trimiterea spre rejudecare pe fond. In rejudecare la judecatorie reclamantul castiga si paratul face recurs pe care nu-l semneaza si nu se prezinta.
Desi la primele doua termene se comunica acestuia sa timbreze recursul, acesta nu o face. La termenul trei ramane in pronuntare sa se respinga recursul ca netimbrat.
Stupoare: se admite recursul motivandu-se ca actiunea a fost introdusa tardiv.
Reclamantul sesizeaza CSM si face cerere de revizuire cu motivare : recurs nesemnat, neplata taxei de timbru si motivul art.322 alin1 pct.7 (exista hotarari potrivnice date de instante diferite in aceeasi pricina intre aceleasi persoane cu aceeasi calitate) din Cpp.
CSM raspunde ca cele sesizate de el sunt cuprinse in cererea de revizuire depusa si nu poate face aprecieri (desi nu aprecieri erau cerute) asupra continutului unei hotarari judecatoresti irevocabile la care se face referire si ca daca aceste motive sunt invocate la instanta de revizuire urmeaza ca aceasta sa se pronunte si asupra lor.
Cererea de revizuire s-a respins cu recurs (astept motivatia).
Va rog ajutor pentru a-mi gasi dreptatea.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 13:06, 8 Ianuarie 2009
Urmeaza sa motivati corespunzator recursul in cererea de revizuire si daca epuizati caile interene fara rezultata sa va adresati CEDO
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire sau contestatie in anulare? claudiu84 claudiu84 Pentru revizuirea in parte a unei decizii intr-un conflict de munca cum formulezi cererea ... sa fie schimbata .. as vrea un exemplu de cerere de revizuire ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort contralaura contralaura Buna ziua, am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos: Solutie: Admite ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire lawfull lawfull Buna ziua Situatie Cerere in contencios administrativ judecata in prima instanta de Curtea de Apel Hotararea data atacata cu recurs, neexistand apel, la ... (vezi toată discuția)