avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire sume catre proprietari din fondul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire sume catre proprietari din fondul de reparatii

Buna ziua, m-ar interesa opinia dvs. in urmatoarea speta: in fondul de reparatii s-a strans o suma de bani care nu a fost folosita in totalitate; in cazul in care Comitetul executiv decide restituirea catre proprietari, e legal sa se poate face acest lucru ? si daca da, care ar fi documentul contabil prin care sa se efectueze restituirea? multumesc si astept cu interes comentariile dvs.
Cel mai recent răspuns: iapost , utilizator 09:19, 5 Iulie 2012
Conform art 24 (5) din hg nr 1588/2007
Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate in proprietate comuna,fond cu perioada de folosire limitata,care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari,in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli

De regula acest fond nu se restituie ,fiind fond de rezerva pentru plata reparatii parti comune din condominiu
pai atunci cum interpretati textul pe care l-ati citat din hg 1588/2007: ......fond cu perioada de folosire limitata.....? adica de ex. daca s-a stabilit ca fondul sa se foloseasca pt zugravit in suma de 6000 lei (suma estimata) pana la data de 31.05.2012, iar devizul final a fost de 5500 lei, de ce nu s-ar putea restitui suma de 500 lei? In plus asociatia de proprietari nu este ANAF sau orice alta institutie a statului, de unde nu mai vezi bani inapoi niciodata ! Eu inclin sa cred ca este legal sa se restituie, dar poate mai exista si alte opinii.
fondul de reparatii se ia pe o perioada de timp, dupa care trebuie reintregit esalonat de cei care l-au folosit.
Fondul de reparatii se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Daca aveti 500 lei, sunt tot banii proprietarilor si mai bine ii lasati in fondul de reparatii decat sa mai strangeti cand este nevoie pentru alta lucrare.
@thran multumesc pt raspuns, dar proprietarii doresc ca deocamdata sa li se restituie banii de asta intrebam daca e legal si cum ar trebui sa interpretam legea care zice ca fd de reparatii are o perioada de folosire limitata.
Tot legat de aceasta intrebare mai e si situatia in care asociatia de proprietari are un fond creat datorita faptului ca firmei de administrare i s-a refuzat plata facturii pe motiv de neindeplinire a oblig contractulae, iar suma respectiva fusese deja repartizata in lista si incasata de la proprietari. Banii colectati in acest fond pot fi restituiti proprietarilor?

Alte discuții în legătură

Fond reparatii angi25 angi25 Buna ziua! Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal se poate returna, fondul de reparatii neutilizat, proprietarului care isi vinde proprietatea ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca la vanzarea unui apartament proprietarul care vinde este indreptatit sa i se restituie fondul de rulment si fondul de ... (vezi toată discuția)
Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)