avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen avocat definitiv
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen avocat definitiv

Buna ziua,
Sunt consilier juridic definitiv,am o vechime de aproape 4 ani ca si jurist si asi vrea sa dau examen sa devin avocat definitiv.
Credeti ca pot participa la examen in conditiile in ca nu am inca 5 ani vechime insa sunt jurist definitiv?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 11:36, 24 Iulie 2012
Art.20 din Legea nr.51/1995:
(1) Calitatea de avocat definitiv se dobândeşte în baza unui examen organizat de U.N.B.R., anual şi la nivel naţional, potrivit prezentei legi şi Statutului profesiei de avocat sau prin promovarea examenului de absolvire a Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, în condiţiile prevăzute de Statutul profesiei de avocat.
.....

(5) Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat a îndeplinit funcţia de judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobândeşte calitatea de avocat definitiv, fără susţinerea examenului de definitivare prevăzut la alin. (1), cu condiţia promovării examenului de definitivat în profesia din care provine.
va multumesc frumos de raspuns
e cineva care a obtinut calitatea de avocat definitiv in conditiile art. 20 al Legi 51/1995 in ultimul an? cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime consilier juridic leusan leusan cata vechime trebuie sa aiba un jurist in profesie ca sa poata deveni avocat definitiv?Eu stiamca 5 ani .S-a modificat cumva? (vezi toată discuția)
Intrare in avocatura fara examen, vechime minima 5 ani 11. Articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins: \"Art. 19 (1) Calitatea de avocat definitiv se dobandeste in baza unui examen organizat de ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de avocat dupa ce lucrezi ca jurist 5 ani deevanize deevanize buna ziua! am o intrebare...e adevarat ca daca lucrezi ca jurist 5 ani dupa aceea poti da examenul de definitivat si esti avocat fara a mai da admitere in ... (vezi toată discuția)