avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drepturi persoana cu handicap asociat unic la un S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drepturi persoana cu handicap asociat unic la un S.R.L.

Daca o persoana cu handicap garv este asociat unic la o societate comarciala, aceasta are obligatia, conform codului fiscal, sa plateasca taxele de eliberare a aututorizatiilor de functionare emise de catre primarie ?
Cel mai recent răspuns: simibn , utilizator 22:53, 15 August 2012
In primul rand ar trebui sa faceti distinctia intre persoana fizica cu handicap grav, care are calitate de asociat unic intr-o societatea, si persoana juridica care are asociat unic o persoana fizica cu handicap grav.
Eliberarea autorizatiilor de functionare este ceruta de persoana juridica.
Drepturile prevazute de Legea 448/2006 se aplica persoanei fizice, nu societatilor comerciale.
Societatea este cea care solicita si i se elibereaza autorizatiile si avizele de functionare, nu persoanei cu handicap ... Daca persoana cu handicap ar fi fost P.F.A. poate ar fi beneficiat de anumite facilitati, dar altfel nu.
lucian huzum a scris:

Societatea este cea care solicita si i se elibereaza autorizatiile si avizele de functionare, nu persoanei cu handicap ... Daca persoana cu handicap ar fi fost P.F.A. poate ar fi beneficiat de anumite facilitati, dar altfel nu.


imi puteti spune exact ce beneficii are persoana cu handicap care are sau isi face un P.F.A ? eu unu sunt incadrat in grad handicap 2 ...(hipoacuzie) si cu toate ca am aparate auditive imi e greu sa gasesc un loc de munca ...peste tot la interviuri pe unde am mers am fo respins. de aceea ma gandesc serios sa-mi deschid o mica afacere; mai ales ca am si o familie de intretinut si un baietel de 2 ani. va multumesc
Verificati in legea nr. 448 din 2006 ce facilitati au persoanele cu handicat.
multumesc pt sfat.... dar raspunsu dvs nu e satisfacator ..... legea 448/2006 am citit-o ... am analizat-o si chiar am mers la registru comertului cu ea ; de exemplu la art 26 litera d se precizeaza : Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale: d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati
economice si viza anuala a acestora;"

deci teoretic nu ar trebui sa platesc nici un leu pt deschiderea unui PFA dar practic cei de la Registru comertului mi-au spus ca platesc tot exact ca orice persoana care doreste sa isi deschida un PFA ...

concluzia .... Desi exista legislatie ea nu se poate pune in practica deoarece lasa loc de interpretari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap asociat unic la un s.r.l. Corneliur Corneliur O persoana de 23 de ani cu handicap locomotor grav, cu insotitor si care este asociat unic la o societate comerciala, are dreptul la scutirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Corneliur Corneliur O persoana de 23 de ani cu handicap locomotor grav, cu insotitor si care este asociat unic la o societate comerciala, are dreptul la scutirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Despre facilitatile persoanelor cu handicap gheorghedragomir gheorghedragomir Bună ziua ! ati avut o idee nemaipomenită să puteti ajuta lumea d.p.d.d.v .Sunt o persoana cu handicap accentuat care beneficiază conf N.C.F.de FACILITATI ... (vezi toată discuția)