Buna ziua. In anul 2006 am cumparat un teren in urma unei licitatii publice, primind toate hartiile oficiale de la cadastru: carte funciara, schita, titlu de proprietate, in care eu detin 5530 m.p.
De doua luni de zile, aflu de la vecinul de alaturi ca terenul meu se suprapune peste terenul lui, cu toate ca de fapt el a cumparat terenul respectiv mai tarziu decat mine. El si`a dus topograf acolo si a facut masuratori, a folosit pamantul respectiv fara sa ma anunte, si`a construit casa iar acum, cand a vrut sa isi intabuleze casa, nu poate din cauza ca terenul e proprietatea mea. Vreau sa va intreb ce solutii am pentru a iesi la adevar. El sustine ca are titlu de proprietate pe terenul acela, deci amandoi avem in acte acea parte de teren. Eu nu inteleg decat ca primaria este vinovata pentru ca a acceptat vanzarea aceluiasi teren catre doua persoane, insa nu inteleg de ce acuma "vecinul" vrea sa ma dea in instanta pentru ca declara eu m`am bagat peste terenul lui. Am incercat sa vorbesc cu el si sa facem dezmembrare de teren in schimbul unei sume de bani (contract vanzare-cumparare) si am terminat balciul, insa respectivul nu accepta asa ceva si tine tare de faptul ca acela e pamantul lui si ca e vinovat cine mi`a masurat mie in 1990, cand dupa revolutie toata lumea a declarat mai mult. Important de mentionat este ca suprapunerea nu este mica, ci chiar 550m.p.
In caz de instanta, nu trebuie sa fie implicata si primaria? Eu, sincer, doar institutia primariei o vad vinovata pentru aprobarile date care mi`au cauzat prejudicii.
Mai mult decat atat, vecinul mi`a spus ca daca intra cineva la el in curte, el ii taie gatul si daca face puscarie, pentru ca el acolo are casa (bineinteles ca nu m`a anuntat despre problema la inceput ca sa nu il opresc din constructia casei, iar acum crede ca eu ii dau pamantul gratis doar pentru ca el acolo sta. E tipul de rrom cutitar care imi da emotii).
Azi am primit telefon de la respectivul in care m`a anuntat ca el vrea sa ne intalnim cu primarul sa "stam de vorba" si sa facem hartiile prin care sa renunt la pamantul acela (550mp) pt ca e al lui.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema si sa imi spuneti daca exista posibilitatea ca eu sa fiu despagubit de catre primarie in cazul in care el "rezolva" abuziv problema cu primaria. Va multumesc!