avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie si distrugere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie si distrugere

buna ziua!am si eu niste nelamuriri!ieri dupa amiaza vecinul meu scump a asteptat sa plece toata lumea de acasa si apoi ne a daramat gardul din gradina si si a facut el alt gard intrand la noi in gradina cu 6 m pe latime si aproape 200 m lungime(1200mp).nu ne a anuntat cu nimik ne am trezit pur si simplu k nu mai avem gard nu avem poarta sa iesim la pamant in spate.El sustine k are acte pentru ce a facut.PRoblema sta astfel: el are un cadastru din 2002,noi acum eram in lucru cu cadastrul.Knd a venit sa masoare pamantul i a aratat lui tata k exista o suprapunere de teren.Tata are acte pe 10269 de m dintre care,partea dinspre vecinul meu este mostenire si are acte pe 4600 de mp(titlu de proprietate si de testamentu),iar diferenta ii revine de la bunicul meu ca mostenire unde trebuie sa faca succesiunea cu un frate.intrebarea mea este cum sta problema cu suprapunerea de teren la cadastru?Knd i a masurat suprafata cum aveam gardul inainte era ok iesea toata,acum dak o mpasoara nu o sa i mai iasa cei 1200 de m pe care i a luat vecinu.Cum se poate rezolva situatia asta?mi se pare exagerata suprapunerea,dak era o jumatate de m un metru mai era dar sunt 1200 de m.Este normal ce a facut el sa distruga gardu knd nu era nimeni acasa?Am chemat politia si a intocmit un proces verbal in cauza si urmeaza sa i faca plangere penala!cum se poate remedia situatia?Ii pot darama si eu gardul la lok?ajutati ma va rog k e tata e disperat si mai e si cardiac.Mentionez k vecinul este foarye bogat si are relatii mai ales la primarie,fiind finul primarului.
Cel mai recent răspuns: ralucutzan , utilizator 19:57, 18 Noiembrie 2012
actiune in instanta granituire pentru stabilirea liniei de hotar. in cadrul procesului se va stabili in mod clar limita dintre proprietatea dv si a vecinilor.
i am demontat si noi gardul am pozat totul babele plasa de gard pomi rupti de el,si a chemat el politia de dimineata si criminalistica sa faca poze!a verificat babele le a numarat plus plasa de gard a vazut k era lasata pe terenul lui sa nu zica apoi k i am furat noi.Ce nu inteleg eu este de ce acum politia a chemat si criminalistica si eu knd am chemat politia prima oara decat a facut u proces verbal si nu a chemat si atunci criminalistica???
Problema este k noi aveam inchis acolo o parte din teren cu gard de pste 20 de ani si el sustine k are cadastru din 2002,dar de ce s a trezit sa faca gard dupa 10 ani de la cadastru???
Noi avem in lucru cadastrul acum si am inteles k fiind suprapunere de teren noua ni se va refuza cadastru! Ce e este de facut in cazul asta???
In schimb titlu de proprietate pe care il avem noi este dinaintea titlului lui de proprietate,facut de comisile respective si cum trebuia!Nu inteleg cum i a acordat lui titlu de proprietate peste pamantul nostru,la cadastru nu se vedea?Cum au facut cadastru asa pe vorbe goale???
Va rog indrumati ma cu un sfat!!!Va multumesc!!!
am mai aflat ca acum vreo 11-12 ani la fel a facut si tatal lui (acum este decedat),a construit un gard pe proprietatea noastra,s au facut plangeri penale au ajuns in instanta si tatal meu a castigat si are hotararea judecatoreasca de atunci unde are castig de cauza.
diferenta fata de acum este k atunci nu era cadastru facut si ca atunci doar a construit gardul nu a daramat ,acum presupun k e mult mai nasol pentru el pentru ca a si daramat gardul nostru si apoi a facut altul. plus k l a si furat.Astept o parere!Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu gardul vvvv vvvv Buna ziua, Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. cumpărat ... myhay_elsym myhay_elsym Bună ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un ... (vezi toată discuția)
Incalcare de proprietate,distrugere si plac cadastral ce nu poate fi efectuat... litan litan Buna seara. Vecinul mamei mele i.a incalcat proprietatea taindu.i copacii din gradina si desfacandu.i gardul construit cu mai bine de 15 ani in urma,pe motiv ... (vezi toată discuția)