avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare de proprietate,distrugere si plac cadastral ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare de proprietate,distrugere si plac cadastral ce nu poate fi efectuat...

Buna seara. Vecinul mamei mele i.a incalcat proprietatea taindu.i copacii din gradina si desfacandu.i gardul construit cu mai bine de 15 ani in urma,pe motiv ca vrea sa faca el altul. Mama mea s.a adresat primariei in scris si politiei verbal. Politia s.a deplasat la fata locului,a facut cateva poze si atat. Primaria,nu. Mama mea nu are cadastrul terenului gata. Abia acum 1 luna de zile,cu ocazia distrugerii provocate e vecini,a purces la cadastru. Lucrurile stau pe loc deoarece,in urma masuratorilor a reesit o suprapunere de teren . Pana la rectificarea de cadastru al vecinilor,mama mea nu poate avea cadastru la proprietate. Intrebarile mele sunt :
1 Ce poate sa faca mama in aceasta situatie,data fiind lipsa de interes din primarie
2. Pentru distrugerea provocata prin desfacerea gardului si furtul de masa lemnoasa de la 65 de copaci ,cui trebuie sa ne mai adresam?
3. Ce drepturi avem noi,de a ne apara proprietatea daca nu reusim sa avem cadastrul facut?
4. Vecinul mamei a facut gard cu bordura din beton, ii pot cere autorizatia de constructie ,tinand cont ca gardul vechi era din plasa?
5. Ii pot cere sa.si faca cadastru la gardul construit?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
litan, utilizator
Cel mai recent răspuns: De vara , utilizator 15:43, 28 Octombrie 2020
Faceti plangere la politie sau la parchet in scris pt distrugere si furt.
Nu aveti dreptul sa ii cereti spre verificare autorizatia vecinului, dar faceti plangere la primarie ca vecinul construieste fara autorizatie.
Pentru 2.

Pentru taiere de copaci de pe domeniu privat este nevoie de autorizatie de taiere de la primarie. Dar daca propietatea nu era a vecinilor, nu cred ca au mai ajuns ei (vecinii) sa intrebe/ceara ceva de la primarie.
Pentru o astfel de problema, mai ales ca este un numar important de copaci taiati (65) ..trebuie sa va adresati Garzii Forestiere de unde apartine satul/comuna/orasul dvs. Gasiti adrese si telefoane, daca cautati in Google.

Cum a spus si prima persoana care a raspuns, o plangere la politie pare necesara! Dar in scris, nu verbal.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
De vara, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încălcare de proprietate... litan litan Încălcare de proprietate Vecinul meu a distrus gardul grădinii și a tăiat copacii de pe proprietatea mamei mele, care erau pe linia de hotar, dar cu ... (vezi toată discuția)
Distrugere nuc - infractiune? hhhh hhhh Se considera distrugere gaurirea unui nuc amplasat la 1 metru de gard ? (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii private V. Tufisi V. Tufisi Buna seara! Am fost instiintat de catre vecini de faptul ca pe proprietatea mea, un teren imprejmuit cu gard, se afla in prezent reprezentanti ai unei companii ... (vezi toată discuția)