avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere nuc - infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere nuc - infractiune?

Se considera distrugere gaurirea unui nuc amplasat la 1 metru de gard ?
In situatia in care copacul este situat in domeniul public este necesar acordul primariei; lucrarea se efectueaza de catre operatorul specializat, pe cheltuiala primariei;
Cand copacul este situat pe domeniul privat, ingrijirea, toaletarea si monitorizarea starii de sanatate a acestuia este sarcina proprietarului.
In acest caz, pentru taierea unui copac este necesar acordul de principiu al primariei iar lucrarea se efectueaza de catre proprietar, pe cheltuiala sa.
In ambele cazuri acordul primariei se obtine in urma depunerii unei cereri, informatii despre aceste lucruri puteti obtine de la Centrul de Informare Cetateni din cadrul primariei de care apartineti.
Taierea nucilor este reglementata de Legea nr 348/2003 art 23 si art 44.
art. 23 Se poate taia un nuc cu conditia sa plantati altii 5 nuci tineri cu provenienta certificata.
art. 44 taierea fara autorizatie constituie infractiunea de distrugere conform NCP
[ link extern ]
Eu ma refer la faptul ca am dat niste gauri intr-un nuc care era amplasat la doar 1 metru de gardul meu si imi provoca daune materiale pe timpul iernii, deoarece actiona precum parazapezile si strangea toata zapada pe casa.
In plus daca batea vantul crengile atingeau acoperisul casei mele, asa ca i-am dat niste gauri dupa ce proprietarul a refuzat sa il taie.
Acum a facut plangere penala.
Care sunt consecintele.
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Nucul in discutie se afla in proprietate privata?
Daca se afla in proprietate privata,proprietarul este indreptatit in actiune
Consecintele pentru dvs vor fi dispuse de catre procurorul de caz,conditionat de antecedentele dvs penale si consecintele actiunilor dvs exercitate asupra nucului
Dvs .aveati dreptul sa tualetati crengile care patrundeau in proprietatea dvs
Daca,in urma actiunilor dvs nucul respectiv s-a uscat,a cazut,urmeaza sa fiti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Dr de proprietate iulianme iulianme Buna seara! As avea cateva intrebari la care sincer nu gasesc un raspuns...sau mai bine zis...nu stiu exact unde sa caut. Pentru inceput, bunicii mei au ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre gard si pomi bumbaf bumbaf Buna ziua Din anul 2011 ianuarie m-am mutat la tara dar am o mica problema cu vecinul meu din cauza pomilor..in spatele gradinii dansul are plantati 6 salcami ... (vezi toată discuția)