avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa știu dacă matusa mea înainte de a deceda ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa știu dacă matusa mea înainte de a deceda ...

Buna !!! As dori sa știu dacă Matusa mea înainte de a deceda a vândut un pamant doar cu un contract de vânzare cumpărare scris de mana așa zisul cumpărător neavând titlu de proprietate poate intabula pământul pe el sau sa l vanda altcuiva ? Adică in baza hârtiei de mana i se poate eleibera alt titlu de proprietate pe pământul respectiv?
Cel mai recent răspuns: alexandrachicetean , utilizator 17:50, 1 August 2023
Îl poate vinde, dar tot cu act de mana.
Dar de intabulat, nu.
Pentru intabulare trebuie sa aibă act de proprietate.
Eu fiind cu certificat de Moștenitor prin succesiune am vreun drept sa cer alt titlu de proprietate? Cel păstrat de Matusa la vânzarea pământului printr o hârtie de mana l am aruncat neștiind despre ce i vorba !!! Sau mai exact am dreptul sa mi cer pământul înapoi care a fost vândut la preț mic ?
Prin instanța binenteles
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
alexandrachicetean, utilizator
Deci a existat cândva un titlu de proprietate. Pe numele cui era?
În momentul de față, terenul pe rolul cui este la Primarie?
Da am găsit in casa titlu de proprietate după moartea după ce am trecut casa pe mine in anul 2009 și o hârtie de mana cum la vândut la prețul de 300 de lei la vremea aia n am dat importantă da presupun ca era pe numele ei făcând curat printre hârtii le am aruncat ! La primăria n am fost sa ma interesez nu știu pe cine figurează cert e ca cel care la cumpărat nu avea titlu ptr ca am fost căutată in curte la spusele vecinilor ptr titlu de proprietate și le am transmis sa se descurce ca eu nu l mai am personal nu ne am întâlnit nu m au mai cautat
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
alexandrachicetean, utilizator
Am găsit o adeverința înlocuitoare pana la eliberarea titlului de proprietate care este pe numele mătușii mele de când era pe numele de fata presupun ca și titlu de proprietate e tot pe numele de fata voi verifica la primărie Multumesc anticipat ptr timpul acordat
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
alexandrachicetean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o vanzare? ionut_b ionut_b Buna ziua. Problema mea este putni mai delicata, si nu stiu cat de etica, dar, dupa cum urmeaza: Am o matusa care a decedat in 2007. In 2002 ea a vandut o ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu probleme mari... cristinne09 cristinne09 buna seara,am si eu o nelamurire poate ma ajutati va rog ! in 2007 tata a vandut 2 parcele de pamant la tara,una mostenire de la parintii lui si una a matusii ... (vezi toată discuția)