avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

daca fac testament, si nu vreau sa las nimic copilului, pot fi obligat sa i dau o parte din proprietati?daca eu nu vreau copilul are dreptul la banii mei?

se mai acorda avocat din oficiu? cum?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:14, 4 Iulie 2012
Daca faceti testament in favoarea altei persoane, copilul are dreptul la rezerva succesorala stabilita de lege. Nu l puteti dezmosteni total.
In cazul in care lasati un testament, dupa decesul dvs. fiul va avea dreptul sa solicite reductiunea libertatilor excesive si va primi rezerva succesorala.
ce reprezinta rezerva succesorala?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
cyan, moderator
Rezerva succesorala este acea parte din mostenire care, in puterea legii, se cuvine anumitor mostenitori legali si de care cel ce lasa mostenirea nu poate dispune prin acte cu titlu gratuit.

Prin reglementarea rezervei, legiuitorul apara pe mostenitorii rezervatari [descendentii, parintii si sotul supravietuitor al defunctului] impotriva donatiilor si legatelor testamentare facute de defunct, asigurandu-le primirea cel putin a unei parti din mostenirea ce li se cuvine potrivit legii, chiar impotriva vointei [tacite sau exprese] a defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)
Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Testament!!! franz85 franz85 situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia ... (vezi toată discuția)