avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca

se poate suspenda contractul de munca ,dupa ce s-a depus demisia ?
Cel mai recent răspuns: lyzuca , utilizator 19:44, 9 Ianuarie 2009
la prima vedere, daca nu stim speta, nu se poate, vezi Codul Muncii art 49-54
multumesc pt raspuns.
Da, se poate suspenda c.i.m. dupa ce un salariat si-a depus demisia.
da se poate e adevarat , dar in anumite conditii. eu mi-am depus demisia pe data de 05/01/2009 , am mentionat ca demisionez cu acea data ,am trimis-o prin fax si recomandat , pt ca sediul institutiei e la 300-400 km , de locul meu de munca. la locul meu de munca nu am avut acces intrucat nu era nimeni si nici eu nu aveam cheile. am procedat la trimiterea demisiei ,dupa care am sunat seful de centru si i-am spus ce am facut, iar dumnealui mi-a spus sa astept intrucat nu stia ce sa spuna. am mai revenit cu un telefon , si am primit aceeasi replica . am asteptat. am fost sunata pe la ora 15 ,00 spunandu-mi ca demisia cu invocarea art 55 nu e aprobata . eu invocasem si art 79 , cel cu preaviz. mi s-a mai spus ca voi primi o scrisoare acasa. bun am inteles ca sunt in preaviz. astazi am primit scrisoarea si aici am gasit scris ca de fapt mi-au suspendat c.i.m deoarece nu m-am prezentat la locul de munca. m-am prezentat ,dar la o usa inchisa . si la insistentele mele telefonice , nu mi s-a dat nici un raspuns. ce pot face ?
va multumesc
Art.55 lit.b C.mun. se refera la incetarea c.i.m. prin acordul ambelor parti si nu la demisie. Art.79 alin.1 C.mun. se refera la demisia cu preaviz.

Se pare ca suspendarea c.i.m. dispusa de catre conducerea societatii nu prea are temei legal, decat daca se efectueaza cercetarea disciplinara prealabila a dvs.
Printre sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară se gaseste si suspendarea contractului individual de muncă pentru o perioadă ce nu poate depăşi 10 zile lucrătoare.
De asemenea, sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Alte discuții în legătură

Concediere lilianaG lilianaG ptr desfacere CIM ptr abateri grave ~~daca sunt sint asociat unic si administrator ce document trebuie sa prezint la ITM ptr desfacere fara preaviz? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)