avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea contractului de munca

se poate suspenda contractul de munca ,dupa ce s-a depus demisia ?
Cel mai recent răspuns: lyzuca , utilizator 19:44, 9 Ianuarie 2009
va multumesc pt raspuns, dar va rog sa-mi spune-ti si in ce conditii si temeiul legal ,in care se produce suspendarea c.i.m.
in cazul meu , am spus , conducerea a cerut suspendarea c.i.m. stiind ca nu am avut cum sa intru in sediu , fara sa trimita vreun reprezentatnt sa-mi pot desfasura activitatea
cu stima si respect va multumesc din nou
Art. 52.[suspendarea din iniţiativa angajatorului
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) ca sancţiune disciplinară;
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
e) pe durata detaşării.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Faceti o reclamatie la ITM prin care aratati situatia de fapt existenta , adica suspendarea CIM pentru neprezentarea la locul de munca in conditiile in care nu aveti imposibilitatea de a intra in incinta societatii . Acest fapt este un abuz din partea angajatorului care sanctioneaza cu absenta nemotivata lipsirea salariatului deposibilitatea de a patrunde in incinta societatii. Cu cat depuneti reclamatia mai repede cu atat mai bine. La reclamatie atasati si copia scrisorii de la angajator.Solicitati angajatorului sa va dea copie a deciziei de suspendare pentru a contesta in instanta decizia. Este bine daca veti solicita aceasta prin scrisoare cu confirmare de primire si prin fax. Actiunea in instanta puteti sa o faceti si in baza scrisorii primite de la angajator.
multumesc, voi face si acest lucru. niciodata nu contest ce am gresit. dar ce nu am gresit ,voi contesta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere lilianaG lilianaG ptr desfacere CIM ptr abateri grave ~~daca sunt sint asociat unic si administrator ce document trebuie sa prezint la ITM ptr desfacere fara preaviz? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)