va multumesc pt raspuns, dar va rog sa-mi spune-ti si in ce conditii si temeiul legal ,in care se produce suspendarea c.i.m.
in cazul meu , am spus , conducerea a cerut suspendarea c.i.m. stiind ca nu am avut cum sa intru in sediu , fara sa trimita vreun reprezentatnt sa-mi pot desfasura activitatea
cu stima si respect va multumesc din nou
Art. 52.[suspendarea din iniţiativa angajatorului
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:
a) pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii;
b) ca sancţiune disciplinară;
c) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
d) în cazul întreruperii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, în special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
e) pe durata detaşării.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi c), dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară, plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Faceti o reclamatie la ITM prin care aratati situatia de fapt existenta , adica suspendarea CIM pentru neprezentarea la locul de munca in conditiile in care nu aveti imposibilitatea de a intra in incinta societatii . Acest fapt este un abuz din partea angajatorului care sanctioneaza cu absenta nemotivata lipsirea salariatului deposibilitatea de a patrunde in incinta societatii. Cu cat depuneti reclamatia mai repede cu atat mai bine. La reclamatie atasati si copia scrisorii de la angajator.Solicitati angajatorului sa va dea copie a deciziei de suspendare pentru a contesta in instanta decizia. Este bine daca veti solicita aceasta prin scrisoare cu confirmare de primire si prin fax. Actiunea in instanta puteti sa o faceti si in baza scrisorii primite de la angajator.
Concediere
lilianaG
ptr desfacere CIM ptr abateri grave ~~daca sunt sint asociat unic si administrator ce document trebuie sa prezint la ITM ptr desfacere fara preaviz? nu vreau ... (vezi toată discuția)