avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incombatibilitate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incombatibilitate

care este gradul de incompatibilitate intre sotia-secretar de comuna si sotul consilier local la aceeasi primarie?

Cel mai recent răspuns: yoona , utilizator 08:47, 6 Iulie 2012
In primul rand cred ca este o incopatibilitate de bun simt.
Cand a fost sotia angajata pe acel post? Inainte sau dupa instaurarea sotului in functie?
ea e venita prin transfer inainte de alegeri, iar el e ales acum pe 10.06
Nu stiu cum o fi din punct de vedere moral, insa legal nu exista nici o incompatibilitate (vedeti in acest sens legea 161/2003). Doar daca sotul era primar si dansa secretar al comunei, unul dintre ei trebuia sa se lase de administratie, altfel nu-i nici o problema.
dar conflict de interese?în articolul 79, cartea I, titlul IV, capitolul I din Legea 161/2003. conflictul apare atunci când:
-- este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea
deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter
patrimonial;
-- participă în cadrul aceleiaşi comisii, constituite conform legii, cu funcţionari
publici care au calitatea de soţ sau rudă de gradul I;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua. Este situatie de incompatibilitate a functionarului public angajat intr-o primarie,daca sotul acestui functionar este administrator si asociat la ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public lore8000 lore8000 Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.Un functionar public din cadrul Directiei Sanitar Veterinare cu rol de inspector,este in stare de ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici si problemele lor juridice bratu nicolae bratu nicolae Sunt functionar public la o primarie de comuna referent-casier,colectare impozire si taxe, ridicari numerar trezorerie.Seful adica primarul ma obliga printro ... (vezi toată discuția)