avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... verificare in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

verificare in timpul concediului medical

Buna ziua,

Cine si ce verifica in cazul concediului medical? spre exempu: am concediul medical, mi s-a rupt coronita de pe un dinte si trebuie sa ajung la stomatolog. cum procedez? daca in lipsa mea sunt controlata...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenusav , utilizator 12:17, 9 Iulie 2012
OUG 158/2005
Art. 3.1. - Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate, persoanele prevãzute la art. 1 trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
c) sã fie prezente la domiciliu sau la adresa indicatã, dupã caz, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã, în vederea exercitãrii verificãrii de cãtre reprezentanţii plãtitorilor de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate.

In momentul in care vi s-a acordat cm de catre medic, ati indicat adresa unde veti putea fi gasita si intervalul de timp in care puteti fi gasita la respectiva adresa.Ei bine, reprezentantii platitorului vor putea verifica daca dvs sunteti la acea adresa in acel interval de timp, indicat de dvs.Daca trebuie sa mergeti la dentist, o veti face in afara acelui interval pe care l-ati indicat cand vi s-a eliberat cm.
@ elenusav

In cf. cu prevederile art81al(7) din NORME60/32/2006:

(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai în intervalul orar 8,00 - 11,00, 12:00 - 17:00, 18:00 - 20:00, prilej cu care se va încheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut în anexa

Puteti merge la stomatolog,in afara orelor in care se poate face controlul la domiciliu.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@ ondino

orice om de pe planeta, credeti ca ar rezolva cea mai simpla problema de acest gen, inclusiv deplasarea, intro ora??? sincer...mi se pare absurd! dar cine te asculta in tara asta de doi bani??!!! sper din tot sufletul ca cine a creat aceasta ineptie sa aiba nevoie NUMAI de zile de concediul medical! :confused:
va multumesc!!!!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Solutia ar fi dupa ora 20,daca mai presteaza stomatologul la acea ora....
1. - Si mie mi se pare absurda conditia pusa de lege dar problema se pune ca daca sunteti bolnava si nu puteti merge la serviciu inseamna ca nu puteti nici sa va deplasati si sa mergeti la stomatolog.
- Trebuie sa tineti cont ca este posibil ca multi salariati sa fie bolnavi numai in certificatul medical.

2. Poate aveti noroc sa nu va controleze nimeni cat sunteti la stomatolog.

Alte discuții în legătură

In caz de fractura, ma poate obliga angajatorul sa ma deplasez ? VasileDo VasileDo Buna ziua, in data de 19.12.2012 am alunecat pe gheata am fost la spital si mi sa spus ca am fractura la picior, am anuntat seful ca intru in medical 14 zile. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical-desi salariata nu este bolnava florenta_22 florenta_22 Buna ziua, O salariata este in concediu medical de 4 saptamani si a zis ca va mai avea inca 2 saptamani \\"probabil\\".O colega de-a salariatei ne-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical fictiv BobiX BobiX am un angajat care si-a luat un concediu medical fictiv. pe ce ma bazez cand spun asta? pe afirmatiile colegilor sai, care mi-au spus din vreme: vezi ca ... (vezi toată discuția)