avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrare pe proprietatea privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrare pe proprietatea privata

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje si ieri la etajul 4 s-a spart o conducta de apa rece si s-a inundat totul pana la parter.
Problema este ca proprietarul ap. de la et. 4 este plecat in concediu peste hotare si revine peste 2 saptamani. Coloana respectiva (baie) a fost oprita insa acum toate apartamentele de pe coloana respectiva au ramas fara apa rece, unele (cei care au centrala si se alimenteaza din aceasta coloana) ramanand chiar si fara apa rece si fara apa calda. Proprietarul a fost contactat telefonic si i s-a propus sa chemam un lacatus care sa deschida usa fara sa o deterioreze, sa izolam cumva problema de la el si sa dam drumul la coloana de apa, urmand ca apoi sa inchidem si sa sigilam pana la intoarcerea lui. Nu a fost de acord, refuzand categoric. De cealalta parte sunt proprietarii care vor apa, mai ales pe caldurile care sunt in perioada asta si acestia nu vor sa stea doua saptamani fara apa pana cand revine proprietarul unde s-a spart teava.

Va rog sa ma ajutati cu o solutie! Din cate stiu in casa omului nu pot intra fara un mandat si cum omul este director de sucursala bancara nimeni nu vrea sa faca ceva ilegal.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:44, 5 Iulie 2012
Este o problema des intalnita in imobile si se datoreaza lipsei de interes din partea reprezentantilor asociatiei de proprietari pentru a se asigura ca in situatii speciale de genul celei cu care va confruntati de inundatie sa existe posibilitatea concreta de interventie la nivelul tuturor apartamnetelor,inclusiv in acelea care sunt locuite de proprietari care nu locuiesc efectiv si permanent
De regula ,asociatia de proprietari prin reprezentant legal solicita fiecarui proprietar date suplimentare de contact pentru situatii specaile,inclusiv numere de telefon ale unor rude sau imputerniciti care sa poata permite accesul in apartament pentru inspectare sau remediere deficiente la instalatia parte comuna
In situatia expusa ,va revine obligatia sa asteptati revenirea proprietarului.
Totodata pentru preintampinarea situatiilor similare se impune ca presedintele de asociatie sa solicite proprietarilor numere de telefon si persoane de contact care sa poata permite accesul in apartament in situatia lipsei de la domiciliu a proprietarului,in vederea remedierii defectiunilor ivite la instalatia parte comuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin refuza accessul la coloana de apa rece GeorgeBa GeorgeBa Buna ziua, Alimentarea cu apa rece ne-a fost oprita in mod repetat si ultima data pe o perioada de 2-3 saptamani pentru ca un vecin de la etaj inferior este ... (vezi toată discuția)
Acces locuinta reparatie tevi zaqk zaqk Buna ziua, Se da urmatoarea problema: coloana de apa rece trece din un apartament in altul, cum e la toate blocurile vechi si chiar unele noi. Daca in o ... (vezi toată discuția)
Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului? alex1799 alex1799 Daca lipsesc de acasa si administratorul vrea sa schimbe o coloana de apa, poate sa-mi sparga usa apartamentului pe motiv de urgenta? Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)