ieri 5.01.2009, am primt o recomandata de la politia jud. ilfov cum ca in 04.08.2008 ora 16:56:24:00 (exact asa scrie) am fost surprins de ap radar cu 94 km/h, pe dn1, in Ciolpani, drept urmare sa trimit la nu stiu ce fax datele mele.
Foarte ciudat caci eu pe 3.08.2008, ora 15:00 am facut o electrocardiograma in Blejoi, Valcea pentru ca ma simteam f rau, iar in data de 4.008.2008 am stat toata ziua la pat si am bolit ca imi era f rau iar masina nu a iesit din curte sa o conduca altcineva.
Cum ii pot combate pe domnii politisti si sa nu platesc amenda si nici puncte sa nu asimilez asa de nevinovat?Va multumesc.
Locuiesc in Bucuresti unde m-am si intors de la Blejoi pe 3.08.08, tot in Bucuresti am ramas si in 04.08.2008.
Care este data incheierii procesului verbal?
In conformitate cu prevederile OG 2/2001:
Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
(2) In cazul contraventiilor continue termenul prevazut la alin. (1) curge de la data constatarii faptei. Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
Sanctiunea a fost aplicata sa zicem in termenul legal, insa daca de la data incheierii procesului verbal pana la data comunicarii au trecut mai mult de 30 de zile executarea sanctiunii amenzii s-a prescris.
In cazul dumneavoastra, daca nu va inadrati in situatia prevazuta de art 14, aveti posibilitate sa contestati procesul verbal in 15 zile de la comunicare.
multumesc f f mult pt ajutor... ce nu am mentionat eu sunt urmatoarele: masina e pe firma si adresa a venit de genul: va rugam sa ne comunicati datele persoanei care a condus auto nr in data de..., nu e venit niciun pv... doar o adresa.
... si pb e ca daca ajung in instanta... cu ce demonstrez eu ca nu am fost la ora de in locul cu pricina? ca de masluit o imagine nu cred sa fie asa complicat...pentru ei
Neoprire la radar
alin_dm
am fost surprins de radar pe la miezul noptii, la intrarea in localitate, cu vreo 110 km/h. am vazut masina politiei tarziu si nu am mai oprit. asta s-a ... (vezi toată discuția)