avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... un raspuns urgent va rog daca se poate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

un raspuns urgent va rog daca se poate

ieri 5.01.2009, am primt o recomandata de la politia jud. ilfov cum ca in 04.08.2008 ora 16:56:24:00 (exact asa scrie) am fost surprins de ap radar cu 94 km/h, pe dn1, in Ciolpani, drept urmare sa trimit la nu stiu ce fax datele mele.
Foarte ciudat caci eu pe 3.08.2008, ora 15:00 am facut o electrocardiograma in Blejoi, Valcea pentru ca ma simteam f rau, iar in data de 4.008.2008 am stat toata ziua la pat si am bolit ca imi era f rau iar masina nu a iesit din curte sa o conduca altcineva.
Cum ii pot combate pe domnii politisti si sa nu platesc amenda si nici puncte sa nu asimilez asa de nevinovat?Va multumesc.
Locuiesc in Bucuresti unde m-am si intors de la Blejoi pe 3.08.08, tot in Bucuresti am ramas si in 04.08.2008.
Cel mai recent răspuns: shaq , utilizator 10:25, 11 Ianuarie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Care este data incheierii procesului verbal?
In conformitate cu prevederile OG 2/2001:
Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
(2) In cazul contraventiilor continue termenul prevazut la alin. (1) curge de la data constatarii faptei.
Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Sanctiunea a fost aplicata sa zicem in termenul legal, insa daca de la data incheierii procesului verbal pana la data comunicarii au trecut mai mult de 30 de zile executarea sanctiunii amenzii s-a prescris.

In cazul dumneavoastra, daca nu va inadrati in situatia prevazuta de art 14, aveti posibilitate sa contestati procesul verbal in 15 zile de la comunicare.
multumesc f f mult pt ajutor... ce nu am mentionat eu sunt urmatoarele: masina e pe firma si adresa a venit de genul: va rugam sa ne comunicati datele persoanei care a condus auto nr in data de..., nu e venit niciun pv... doar o adresa.
... si pb e ca daca ajung in instanta... cu ce demonstrez eu ca nu am fost la ora de in locul cu pricina? ca de masluit o imagine nu cred sa fie asa complicat...pentru ei

Alte discuții în legătură

Amenda pentru depășire viteză Monicuta16 Monicuta16 In cat timp trebuie sa vina acasă o amendă daca ai fost surprins de radar ? (vezi toată discuția)
Neoprire la radar alin_dm alin_dm am fost surprins de radar pe la miezul noptii, la intrarea in localitate, cu vreo 110 km/h. am vazut masina politiei tarziu si nu am mai oprit. asta s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)