avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru depășire viteză
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru depășire viteză

In cat timp trebuie sa vina acasă o amendă daca ai fost surprins de radar ?
Buna seara,
Oricand dar daca vine peste termenul de 2 luni de la savarsirea contraventiei atunci puteti sa atacati PV ca tardiv comunicat!
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Oricand dar daca vine peste termenul de 2 luni de la savarsirea contraventiei atunci puteti sa atacati PV ca tardiv comunicat!

Nu este corect ce sustineti, depinde cand e intocmit PV.
Conf. OG 2/2001, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neoprire la radar alin_dm alin_dm am fost surprins de radar pe la miezul noptii, la intrarea in localitate, cu vreo 110 km/h. am vazut masina politiei tarziu si nu am mai oprit. asta s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)