avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... un raspuns urgent va rog daca se poate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

un raspuns urgent va rog daca se poate

ieri 5.01.2009, am primt o recomandata de la politia jud. ilfov cum ca in 04.08.2008 ora 16:56:24:00 (exact asa scrie) am fost surprins de ap radar cu 94 km/h, pe dn1, in Ciolpani, drept urmare sa trimit la nu stiu ce fax datele mele.
Foarte ciudat caci eu pe 3.08.2008, ora 15:00 am facut o electrocardiograma in Blejoi, Valcea pentru ca ma simteam f rau, iar in data de 4.008.2008 am stat toata ziua la pat si am bolit ca imi era f rau iar masina nu a iesit din curte sa o conduca altcineva.
Cum ii pot combate pe domnii politisti si sa nu platesc amenda si nici puncte sa nu asimilez asa de nevinovat?Va multumesc.
Locuiesc in Bucuresti unde m-am si intors de la Blejoi pe 3.08.08, tot in Bucuresti am ramas si in 04.08.2008.
Cel mai recent răspuns: shaq , utilizator 10:25, 11 Ianuarie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
e adevarat ca as putea castiga sigur... am chiar si martori dar ma mai gandesc la ceva... daca totusi eu am fost surprins de aparatul radar dar in alta zi decat cea mentionata, ma prezint la proces il castig iar dupa ma trezesc cu noua comunicare din alta data? e posibil nu?
~ Conținut șters la cerere ~
shaq a scris:

multumesc f f mult pt ajutor... ce nu am mentionat eu sunt urmatoarele: masina e pe firma si adresa a venit de genul: va rugam sa ne comunicati datele persoanei care a condus auto nr in data de..., nu e venit niciun pv... doar o adresa.

Atat timp ce nu v-a venit un proces verbal nu aveti ce contesta.Puteti sa raspundeti la adresa respectiva comunicand faptul ca in ziua respectiva masina firmei nu a parasit Bucurestiul sau varianta corecta a dumneavoastra. Dar pastrati si comunicarea primita , este posibil sa va ajute in cazul in care se incheie procesul verbal de constatare a contraventiei (de exemplu, cei de la politie, verificand mai bine constata ca au gresit data , dar totusi trimit procesul verbal cu data corecta, care nu este identica cu cea din comunicarea dumneavoastra, sanctionand o persoana nevinovata - acesta este un caz concret, cunoscut de catre mine).
multumesc pt sfaturile primite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru depășire viteză Monicuta16 Monicuta16 In cat timp trebuie sa vina acasă o amendă daca ai fost surprins de radar ? (vezi toată discuția)
Neoprire la radar alin_dm alin_dm am fost surprins de radar pe la miezul noptii, la intrarea in localitate, cu vreo 110 km/h. am vazut masina politiei tarziu si nu am mai oprit. asta s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)