avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis conducere pierdut in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis conducere pierdut in strainatate

daca unei persoane aflate in strainatate i sa furat permisul de conducere
isi poate face altul fara sa revina in tara?sotia acestuia ii poate face alt permis de conducere cu procura trimisa de acesta?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:46, 16 Iulie 2012
Se poate, cu procura speciala autentificata la ambasada / consulatul Romaniei sau la un notar care are competenta sa aplice apostila de la Haga (in acest caz mandatarul va trebui sa o traduca, legalizeze si autentifice la un notar din Romania); pentru ca oricum va trebui sa mearga la consulat, e bine sa faca si procura speciala tot acolo.

Sotia va merge la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor cu CI a dumneaei, procura speciala si un dosar cu:
- copie dupa actul de identitate al sotului
- taxa de 68 lei achitată la CEC sau BCR
- o declaratie din care sa reiese de ce solicita un nou permis (furt, in acest caz)
- fisa detinatorului permisului de conducere care trebuie semnata in fatza consulului
- doua fotografii 3×4cm sau 4×5 cm.

Completare
Declaratia de pierdere, fisa detinatorului permisului de conducere si mai multe detalii despre procedura gasiti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Ares-3, moderator
multumesc pt raspuns. Ce este acea fisa a detinatorului permisului de conducere? de unde se poate procura?
Se poate descarca de pe net, este posibil sa poata fi completata la consulat pentru ca trebuie certificata de consul si scrie ca este obligatoriu sa fie dactilografiata (poate totusi nu e actualizat site-ul si o poate completa si de mana):
[ link extern ]

La acest link aveti detalii complete despre ce acte ii trebuie sotului la consulat si ce acte trebuie sa aveti dvs.:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea permisului auto azzurro12 azzurro12 Buna ziua, as vrea sa stiu daca o alta persoana imi poate schimba permisul auto inainte ca acesta sa expire si cum trebuie procedat. Va multumesc (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere miichelle31 miichelle31 Am permisul de conducere expirat si locuiesc pe teritoriul Greciei, m-am informat pe internet si am aflat ca se poate face imputernicire legala unei persoane ... (vezi toată discuția)
Permis expirat. se poate schimba in germania? bisoc liviu bisoc liviu BUNA ZIUA AM UN PRIETEN CARE LOCUIESTE CU VIZA IN GERMANIA (EL E ROMAN ) SI TOCMAI IA EXPIRAT PERMISUL DE CONDUCERE AS DORI SA STIU IL POATE SCHIMBA ACOLO SAU ... (vezi toată discuția)