avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare TVA

Buna ziua, am o intrebare pt cei care se pricep. Am un var in Australia care are acolo o firma de transport. Deci el locuieste acolo si acolo are firma, in Romania nu are nici filiale nici puncte de lucru.Vrea sa cumpere un tractor(utilaj) din romania. intrebare: poate sa-si recupereze TVA-ul?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:57, 6 Iulie 2012
In conformitate cu prevederile art. 145 alin. 1 lit. b) Cod fiscal, sunt scutite de taxa livrarile de bunuri expediate sau transportate in afara Comunitatii de catre cumparator sau o alta persoana in contul sau.
Asadar vanzatorul, comerciant din Romania, nu va factura cu T.V.A., implicit cumparatorul din Australia nu are ce sa deduca, insa pentru aceasta este nevoie sa existe documente doveditoare ale acestei operatiuni comerciale - comanda, declaratie vamala de export, documente care dovedesc efectuarea transportului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva kurti kurti Buna dimineata am o intrebare: in cazul in care o firma din Australia a achizitionat un utilaj, mai exact un tractor din Romania care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Cum se factureaza la export tara non-ue albania? Herodot84 Herodot84 Buna ziua! Ma intereseaza foarte mult cum se factureaza la export in Albania. Din ce am inteles daca organizez eu transportul catre clientul din Albania ... (vezi toată discuția)