avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare apartament cu clauze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare apartament cu clauze

Buna ziua , m-ar interesa un sfat in legatura cu clauzele ce le pot adauga intr-un contract de vanzare cumparare.
Am un fiu de 26 de ani , caruia i-am luat mai demult o garsoniera , a vandut-o , i-am luat o masina a vandut-o . Acuma locuieste intr-un apartament unde nu plateste chirie , nu isi plateste cheltuielile , nu plateste nimic . M-am saturat sa platesc eu pentru el si tototdata nu pot sa il dau afara . M-am gandit sa ii vand apartamentul dar sa introduc ceva clauze astfel incat sa nu il poata vinde a doua zi si sa aiba nevoie de acordul meu . Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AMALIA MORLOVA , Avocat 16:11, 6 Iulie 2012
Puteti sa-i vindeti cu clauza de uzufruct, dar de ce ati face asta ?
In cazul in care vindeti, cu toate masurile de precautie.. el nu poate vinde ap, dar daca face datorii prin alte parti, poate fi executat silit.
( puteti sa-l dati afara, ca nu doriti sa faceti asta, e altceva)
Intru totul de acord cu gi_jane2. Daca apartamentul este pe numele dvs, lasati lucrurile asa cum sunt. Daca doriti sa achizitionati un alt apartament, e bine sa o faceti tot in nume propriu...
ideea ar fi sa nu mai trebuiasca sa platesc eu totul , gazul , lumina , asociatia de locatari , tevile sparte , etc . Ma gandisem sa ii vand lui apartamentul cu clauza de uzufruct viager . Nu prea stiu exact insa ce inseamna asta . As vrea sa nu il poata vinde fara stirea mea .
Va multumesc
si inca ceva ? ce inseamna ce ati scris " poate fi executat silit " ce implicatii are asupra mea in cazzul in care eu am doar uzufruct viager si el e proprietarul ?
Apartamentul poate fi executat silit, se evalueaza nuda proprietate ( ce are fiul), uzufructul( ce aveti dvs) se vinde si veti fi despagubita pt dreptul dvs.
Dvs vindeti ca sa nu mai platiti dvs utilitatile ( ziceti dvs), insa cine le va plati ? ca daca nu le plateste fiul, tot la executare silita ajungeti.

Alte discuții în legătură

Apartament mostenit emmapirlog emmapirlog Buna ziua. Baiatul meu va mosteni un apartament peste un timp,pe care-l va instraina (vinde sau dona) fiului lui. As dori sa stiu care varianta ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Nu pot vinde apartamentul, bunica a plecat de acasa! crys07 crys07 Buna ziua, Sunt intr-o situatie delicata : am un apartament cu 4 camere care l-am cumparat cu sotul meu in 2006 prin credit ipotecar ( o parte din bani au ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)