avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare apartament cu clauze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare apartament cu clauze

Buna ziua , m-ar interesa un sfat in legatura cu clauzele ce le pot adauga intr-un contract de vanzare cumparare.
Am un fiu de 26 de ani , caruia i-am luat mai demult o garsoniera , a vandut-o , i-am luat o masina a vandut-o . Acuma locuieste intr-un apartament unde nu plateste chirie , nu isi plateste cheltuielile , nu plateste nimic . M-am saturat sa platesc eu pentru el si tototdata nu pot sa il dau afara . M-am gandit sa ii vand apartamentul dar sa introduc ceva clauze astfel incat sa nu il poata vinde a doua zi si sa aiba nevoie de acordul meu . Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AMALIA MORLOVA , Avocat 16:11, 6 Iulie 2012
Puteti sa-i vindeti cu clauza de uzufruct, dar de ce ati face asta ?
In cazul in care vindeti, cu toate masurile de precautie.. el nu poate vinde ap, dar daca face datorii prin alte parti, poate fi executat silit.
( puteti sa-l dati afara, ca nu doriti sa faceti asta, e altceva)
Intru totul de acord cu gi_jane2. Daca apartamentul este pe numele dvs, lasati lucrurile asa cum sunt. Daca doriti sa achizitionati un alt apartament, e bine sa o faceti tot in nume propriu...
ideea ar fi sa nu mai trebuiasca sa platesc eu totul , gazul , lumina , asociatia de locatari , tevile sparte , etc . Ma gandisem sa ii vand lui apartamentul cu clauza de uzufruct viager . Nu prea stiu exact insa ce inseamna asta . As vrea sa nu il poata vinde fara stirea mea .
Va multumesc
si inca ceva ? ce inseamna ce ati scris " poate fi executat silit " ce implicatii are asupra mea in cazzul in care eu am doar uzufruct viager si el e proprietarul ?
Apartamentul poate fi executat silit, se evalueaza nuda proprietate ( ce are fiul), uzufructul( ce aveti dvs) se vinde si veti fi despagubita pt dreptul dvs.
Dvs vindeti ca sa nu mai platiti dvs utilitatile ( ziceti dvs), insa cine le va plati ? ca daca nu le plateste fiul, tot la executare silita ajungeti.

Alte discuții în legătură

Apartament mostenit emmapirlog emmapirlog Buna ziua. Baiatul meu va mosteni un apartament peste un timp,pe care-l va instraina (vinde sau dona) fiului lui. As dori sa stiu care varianta ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)
Nu pot vinde apartamentul, bunica a plecat de acasa! crys07 crys07 Buna ziua, Sunt intr-o situatie delicata : am un apartament cu 4 camere care l-am cumparat cu sotul meu in 2006 prin credit ipotecar ( o parte din bani au ... (vezi toată discuția)