avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot vinde apartamentul, bunica a plecat de acasa!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot vinde apartamentul, bunica a plecat de acasa!

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie delicata : am un apartament cu 4 camere care l-am cumparat cu sotul meu in 2006 prin credit ipotecar ( o parte din bani au fost de la un ap. dobandit de la bunici), in acte este trecuta bunica mea ca beneficiar de uzufruct viager.
In 2012 am inceput sa am probleme cu banii apoi sotul meu a avut un accident...si asa am hotarat sa vindem apartamentul cu acordul bunicii mele. Am facut cerere la banca pentru a putea vinde apartamentul sa-mi achit datoriile si cu restul de bani sa-i cumpar o garsoniera bunicii mele. Eu cu sotul si copilul am hotarat sa ne mutam la soacra mea...alta solutie nu aveam.
Insa surpriza...bunica mea a hotarat influentata de mama mea ( din pacate#-o) sa plece la sora ei la tara si fara sa stiu a plecat cu mobila toata din apartament( noi ne mutasem deja la soacra ) iar eu am ramas ....cu " mainile legate".
Banca vrea sa ma execute pentru ca nu am cum sa platesc ratele...iar eu nu am cum sa vand apartamentul fara bunica!
Exista vreo solutie in cazul meu...in afara de tribunal...pot vinde apartamentul fara bunica?( nu sunt genul de persoana care sa umblu prin tribunale iar bunica cred ca nu este constienta de ce a facut...din pacate)
Cu stima,
Cristina
Cel mai recent răspuns: crys07 , utilizator 09:11, 4 Iulie 2013
Puteti vinde nuda proprietate. Asta inseamna ca puteti vinde cu obligatia pentru cumparator de a respeca dreptul de uzufruct al bunicii.
mergeti dupa bunica la tara la sora dansei si o rugati frumos sa va insoteasca la un notar sa dea o declaratie ca renunta la uzufructul viager asupra acelui apartament. sau gasiti un notar care sa se deplaseze contra cost la locul unde se afla bunica. Important este sa o convingeti sa semneze ca renunta la uzufructul viager si care sunt consecintele unui raspuns negativ al dansei. Vorbiti si cu mama dvs sa va sprijine in acest demers. Explicati ca daca va executa banca ramaneti si fara bani de garsoniera si fara tot, inclusiv bunica avand de suferit daca ap va fi vandut de banca unui strain care cu certitudine va gasi portita de a scapa de uzufructul bunicii.
Multumesc, insa asta doreste mama...sa raman fara nimic:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)
Donatie, cedare sau cum altfel? aradora2 aradora2 Buna ziua! Avem un apartament de bloc: mama detine jumate, eu si sora mea cite un sfert. Am convenit ca ele sa renunte la partea lor in favoarea mea, iar ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Brianna.0420 Brianna.0420 Buna ziua! Parinti mei au cumparat apartamentul in care locuim de 28 de ani de la bunici cu uzufruct viager, la un an de la cumparare bunici au divortat si ... (vezi toată discuția)