avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua.suntem 5 copii si mama care merg la succesiunea tatalui,4 din ei renunta la mostenire. cat primeste mama si cat primeste copilul care accepta mostenirea?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:29, 6 Iulie 2012
Mama primeste 1/4, copilul primeste 3/4
multumesc frumos pt raspuns,dar mai am o intrebare: mama mosteneste 1/4 din tot sau,fiind bunuri comune facute pe timpul casatoriei mama are dreptul la 1/2 si cealalta parte 1/2 care ii revine tatalui se imparte intre mama si copil?
1/4 din cota sotului decedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea masei succesorale valy 84 valy 84 pentru a dezbate succesiunea mamei as dori sa stiu ce cota parte revine tatalui meu si care este cota copiilor,mentionez ca mama mea a primit inainte cu un de ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)