Caut cu dipserare un act in care sa fie consemnata ora decesului unei matusii. Precizez ca a decedat in ambulanta in drum spre spital in urma unui accident auto in data de 28.10.2010 in judetul Constanta. Nu stiu daca a mai ajuns la spital avand in vedere ca a decedat in ambulanta. Cred ca a fost trimisa direct la morga cimitirului central dar acolo mi s-a spus ca nu detin nici un fel de act. In certificatul de deces e consemnata numai ziua decesului.
Problema apare pentru ca nici nu stiu cum se numeste actul pe care il caut si evident nu stiu unde sa caut acel act.
1) Ora decesului trebuie sa fie trecuta in certificatul constatator deces. Acest certificat constatator se afla la starea civila unde s-a eliberat certificat deces.
2) Daca persoana care a mers la starea civila cu acest certificat constatator deces a facut o copie xerox inainte de a duce originalul la starea civila,il veti gasi si scris ora decesului.
3) Daca nu aveti o copie xerox,mergeti la starea civila unde s-a eliberat certificat deces,vb cu functionarea de la starea civila,si poate va fi intelegatoare sa va arate certificatul constatator. Nu stiu daca va va arata la dvs,au si ei acolo legi si reguli,doar daca gasiti buna intelegere cu functionara sau primarul.
Persoana care constata decesul, consemneaza in Foaia de observatii, data si ora decesului cu semnatura si parafa. Scrie cauzele de deces, cu data/ora cu semnatura si parafa. Chiar daca a murit in ambulanta, trebuia examinata de cineva pt a se intocmi foaia de observatii. Solicitati de la spital, copie dupa aceasta foaie, in mod normal, trebuie sa fie consemnat si data decesului.
Pensia de urmas
viorica1234
Buna ziua! Sotul meu a decedat acum 13 ani,a lucrat 2 ani si jumatate, nu era in campul muncii cand a decedat, avem o fiica de 14 ani. Eu am un venit de ... (vezi toată discuția)