avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ALOCATIE EUROPEANA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ALOCATIE EUROPEANA

Buna ziua,

Doresc sa depun dosarul pt. alocatie europeana si nu stiu exact daca imi trebuiesc si cele doua formulare E411 si E401. Sa va explic mai exact situatia mea: am nascut in luna august 2011, iar sotul s-a angajat cu contract pe per. nedeterminata in Luxemburg in octombrie 2011. Ambii pana la acele date fiind salariati in Romania. Eu mi-am depus dosarele si in prezent primesc alocatia (200 lei) si indemnizatia de crestere copil (1200 lei pt. ca am optat pt. 2 ani) din tara. In luna feb. 2012 am venit impreuna cu copilul in Luxemburg.
Am vb. cu cei de la Casa Nationala de Prestatii Familiale de aici din Luxemburg si mi-au trimis o adresa in care imi enumerau ce doc. imi trebuiesc pt. depunerea dosarului in vederea obtinerii alocatiei familiale si a alocatiei de educatie. Printre acele documente cerute (cerere, declaratie pe propria raspundere) nu se facea referire la nici unul din formularele E411 sau E401. Mai spuneau doar ca in cazul in care partenerul nu lucreaza si nu primeste indemnizatie de somaj (ceea ce este si cazul meu) imi trebuie un ....citez "certificat de anulare de la institutia unde s-au platit ultimele prestatii". Poate sa fie unul din cele doua formulare asta ce cer ei??? Va rog sa ma lamuriti pt. ca nu stiu exact incotro s-o iau.
In luna august ajung in tara si vreau sa rezolv aceasta problema, de aceea vreau sa stiu daca trebuie sa iau de aici formularele completate de angajatorul sotului si sa merg cu ele in tara la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale sau invers?
Va multumesc pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: LAM , utilizator 11:33, 18 Iulie 2012
Au trecut 2 sapt. de cand scriam prima data si aproape ca am rezolvat cu dosarul pt. alocatie, deaceea scriu pt. ca poate ajuta pe altii pe viitor.
Pana la urma mi-a trebuit doar form. E411 (form. E401 se completeaza daca de ex. sotia cu copilul e in Romania, iar sotul lucreaza in alta tara) pe care l-am completat in partea A si l-am trimis scanat pe e-mail la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale. Spre mirarea mea am primit raspuns in aceeasi zi de la o d-na fff draguta care mi-a explicat exact ce trebuie sa fac. In primul rand a trebuit sa fac cerere de sistare alocatie si indemnizatie. Toata discutia si documentele transmise s-a petrecut pe mail, deci am scutit o groaza de timp si bani binenteles. In momentul de fata, am depus toate doc. aici, astept doar sa mai primesc E411 pe care-l voi trimite la Casa Nationala de Prestatii Familiale si asta este tot.

O zi buna va doresc si fara bataie de cap!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferarea alocatiei de stat pentru copii in straianatate elizanicole98 elizanicole98 Buna ziua!As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a transfera alocatia copiilor in Luxembourg.Acolo lucreaza sotul ,are contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Regulament 1408 ref. alocatia europeana copil scarlat_ramona scarlat_ramona Buna seara, as dori sa stiu ce acte sunt necesare si unde trebuie depuse pentru a primi alocatia europeana pt copil. Mentionez ca ambii parinti lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Alocatiile europene pt copii inlineasofa inlineasofa Unde trebuie sa ma adresez ptr .plata alocatiei europene dupa complectarea formularului E411 daca sotul este cetatean italian si lucreaza in Romania, sotia ... (vezi toată discuția)