avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transferarea alocatiei de stat pentru copii in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transferarea alocatiei de stat pentru copii in straianatate

Buna ziua!As dori sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a transfera alocatia copiilor in Luxembourg.Acolo lucreaza sotul ,are contract de munca pe perioada nedeterminata,are rezidenta,doar ca nu stiu incotrosa o apuc pentru a transfera alocatiile copiilor acolo.Am inteles ca,pe perioada cat mai ramanem in tara ,vom lua alocatia si din Romania,iar diferenta o vom lua din Luxembourg,dar am fost la Alocatii,iar doamna de acolo nu m-a lamurit deloc.Mi-a mentionat ceva de o declaratie E401 SI E 411,ca trebuie completata de catre sot si dusa la stampilat la Serviciul de prestatii familiale din Luxembourg,dar acele formulare sunt in lb.romana,si nu cred ca vor fi stampilate netraduse in lb.franceza(poate se pot descarca de pe vreun site si in lb,franceza).Astept un sfat de la cineva care stie sau s-a mai confruntat cu aceasta problema.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LAM , utilizator 14:39, 27 Iunie 2012
Buna!

In aceasi situatie sunt si eu. Sotul lucreaza in Luxemburg din oct. 2011, iar eu cu copilul am venit in feb. 2012. Pe copil l-am nascut in tara, iau indemnizatia si alocatia din Romania. Inca nu am depus actele pt. alocatia de aici...am inteles ca imi trebuie o hartie din tara in care sa se vada cuantumul alocatiei pt. a-mi da diferenta. Este corect? Daca nu, spune-mi te rog tu cum ai facut, ce hartii ai depus aici in Luxemburg pt. primirea alocatiei. Copilul are aproape un an.

Multumesc pt. raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana LAM LAM Buna ziua, Doresc sa depun dosarul pt. alocatie europeana si nu stiu exact daca imi trebuiesc si cele doua formulare E411 si E401. Sa va explic mai exact ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii denisa27 denisa27 Buna seara, Daca sotul a plecat in strainatate si vrea sa ia alocatie pentru copil de acolo ce trebuie sa fac pentru a o sista din tara? De unde voi lua mai ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene gabriela0007 gabriela0007 daca am copii cu mine in tara straina si sotul mai pot lua alocatia europeana din tara in care lucrez ? (vezi toată discuția)