avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract de inchiriere I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract de inchiriere I.I.

Am inchiriat un spatiu comercial( contractul este valabil pana la data de 31 de.2012) pentru a putea desfasura activitatea de "coafura,frizerie,manichiura, cosmetica)". In cadrul salonului activam 4 pers. toate autorizate I.I. toate cu contract separat de inchiriere, incheiat cu proprietarul spatiului.Pe data de 26 iunie a.c. s-a prezentat la noi o pers. care ne-a anuntat ca el este noul proprietar deoarece spatiul s-a vandut. Solicita o chirie marita + un singur contract de comodat,facut doar cu o singura pers. , nu cu toate pers.separat.
Pt.Chirie + plata utilitatilor ni se va intocmi o chitanta din care sa rezulte ca toate acestea sunt cheltuieli.De la vechiul proprietar nu am primit nimic scris oficial, referior la incetarea contractului de inchiriere,pana in prezent doar vorbe, iar de noul proprietar deocamdata doar vorbe.Evident ca noile conditii nu ne convin.Cum ar trebuie sa procedam in acest caz?
Mii de multumiri pt. raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:51, 7 Iulie 2012
buna dimineata,
cauzele stipulate in contract sunt urmatoarele; - Subinchirierea la terti sau cesiunea catre un tert este interzisa/ neplata chirieri timp de 60 de zile duce la rezilierea contractului./ forta majora invocata si dovedita in conditiile legii apara de raspundere partile contractante/ plecarea din spatiul inchiriat se face epe baza de p.v/ prezentul contract se completeaza cu prevederile specifice din codul civil si comercial roman.
MULTUMESC tuturor pentru ajutorul acordat!
MadameButerfly a scris:

Pe contractele noastre de inchiriere nu avem nici un nr. de inregistrare sau stambila de la C.F.,
Exista doar nr. de inregistrare al unitatii fostului proprietar.

Trebuie sa mergeti Dvs. sa inscrieti contractul in cartea funciara.
www.avocatnet.ro/content/art...

Dar...am o dilema totusi...:hm:
Lucian
Pentru inscrierea in cartea funciara, contractul de inchiriere nu trebuie sa fie incheiat pe o perioada mai mare de 3 ani :sorry:?
Contractul nostru de inchiriere a fost facut initial pe 6 luni, apoi reinoit cu 1 an, pana la data de 31 dec.2012.
Acum nu stiu, cine trebuia sa mearga mai exact la CF ,proprietarul cu contractul lui initial, noi cu contractele noastre? Trebuia sa ne anunte cineva pentru aceasta formalitatec
Cum putem sti daca ei au fost la CF?
Gabrielle Monique a scris:


Pentru inscrierea in cartea funciara, contractul de inchiriere nu trebuie sa fie incheiat pe o perioada mai mare de 3 ani :sorry:?



Da, cand am trimis-o pe doamna la Cartea Funciara am presupus ca durata contractului este peste acest termen. Acum vad ca acel contract expira in decembrie ...., in situatia domniei sale se va face aplicabilitate a prevederilor art. 1812 Cod civil.
Din pacate, daca exista o vanzare reala, nu prea mai este nimic de facut decat o negociere cu noul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat cu contract de inchiriere SethBV SethBV Buna ziua, am cumparat un apartament pe data de 1 decembrie 2016 de la o firma. Apartamentul are un contract de inchiriere insa nu e notat in CF. Locatarul ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere dupa vanzare imobil Krusht Krusht Buna ziua Societatea comerciala la care sunt angajat are un contract de inchiriere pentru un birou care recent si-a schimbat proprietarul. Noul proprietar ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament, desi exista un contract de inchiriere in termen Flaviusela Flaviusela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am si anume: Societatea la care lucrez a incheiat un contract de inchiriere, cu o durata ... (vezi toată discuția)