avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale este legal?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

este legal?

detin un magazin cu cod CAEN 4711 cu un vad foarte bun si nu reusesc sa asigur necesarul de tigari datorita faptului ca toti furnizorii prin contract au stabilit o cantitate maxima lunara, motiv pentru care mai mereu in ultima saptamana a lunii raman fara tigari. Inrebarea este daca este legal sa-mi mai fac o firma pe care sa cumpar necesarul de tigari , pe care sa le vand catre prima firma ce le va comercializa . Adaosul maxim la tigari este undeva in jur de 5% si as factura de la a doua firma cu un 2% adaos si as plati impozit pe profit pe ambele firme. Nu stiu daca am voie sa fac genul asta de comert si daca nu ar trebui autorizatii speciale pentru aceasta activitate. Ideea e ca imi pleaca clientii daca voi continua sa fiu aprovizionata doar la inceputul lunii. Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ocristina , utilizator 13:10, 7 Iulie 2012
Decat toata bataia de cap cu alta firma si cheltuielile adiacente nu mai bine mai mariti comenzile? Eventual nu discutati numai cu agentii discutati cu sefii lor. Ei sigur o sa inteleaga situatia. Daca nici asa nu merge exista destule cash&carry de la care va puteti aproviziona.
la cash&carry pretul este egal cu pretul meu de vanzare , iar la furnizori am discutat cu toti sefii posibili si toti imi spun ca asa prevede legea .Nu pot livra unui beneficiar peste o anumita suma (care intre noi fie spus nu este deloc mica) si sincer ,ei au venit cu solutia asta sa imi fac comenzile pe doua firme . Intrebarea mea era daca am voie sa fac genul asta de intermedieri si ce autorizatii trebuiesc.Stiu ca in comertul cu tigari sunt reguli speciale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

4619 intermedieri in comertul cu produse danicoc danicoc Vreau să deschid un PFA. Dar nu ştiu dacă pot alege următorul cod CAEN 4619 Intermedieri în comertul cu produse diverse. În ce constă activitatea ... (vezi toată discuția)
Modificare cod caen + cesiune parti sociale diziy diziy Buna seara Sunt asociat intr-o societate impreuna cu doua alte persoane. Acestea urmeaza sa iasa din firma si eu, ca asociat unic, vreau sa modific codul ... (vezi toată discuția)
Comert !!! irina.vas irina.vas Buna ziua ! Am o firma de transport, iar ca activitate secundara am codul 7022, intermedieri financiare. Pe langa asta, mai intermediez vanzare de beton. ... (vezi toată discuția)