dupa divort , s-a discutat si despre imprumuturile bancare contactate in timpul casatoriei, dar celalalt membru al cuplului refuza sa recunoasca jumatatea ce-i revine, invocind motivul ca nu a fost titularul acestor credite, cu toate ca la semnarea contractelor de imprumut au fost chemati ambii membrii. Mai exista si o alta cale de a face inteleasa aceasta chestiune, in afara de calea amiabila sau in final chemarea in instanta? Multumesc
Incercati eventual o mediere, daca nu singura varianta ramane instanta de judecata.
Art. 351
Datoriile comune ale soţilor
Soţii răspund cu bunurile comune pentru:
a) obligaţiile născute în legătură cu conservarea, administrarea sau dobândirea bunurilor comune;
b) obligaţiile pe care le-au contractat împreună;
c) obligaţiile asumate de oricare dintre soţi pentru acoperirea cheltuielilor obişnuite ale căsătoriei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin însuşirea, de către unul dintre soţi, a bunurilor aparţinând unui terţ, în măsura în care, prin aceasta, au sporit bunurile comune ale soţilor.
Art. 352
Răspunderea subsidiară pentru datoriile comune
(1) În măsura în care obligaţiile comune nu au fost acoperite prin urmărirea bunurilor comune, soţii răspund solidar, cu bunurile proprii. În acest caz, cel care a plătit datoria comună se subrogă în drepturile creditorului pentru ceea ce a suportat peste cota-parte ce i-ar reveni din comunitate dacă lichidarea s-ar face la data plăţii datoriei.
(2) Soţul care a plătit datoria comună în condiţiile alin. (1) are un drept de retenţie asupra bunurilor celuilalt soţ până la acoperirea integrală a creanţelor pe care acesta i le datorează.
Pasiv partaj
TheThunder49
Bună seară! Am și eu următoarea nedumerie:
A și B căsătoriți. A (în timpul căsătoriei) contractează două credite de nevoi personale. La partajul ... (vezi toată discuția)